Vsetínský stacionář získal elektrický vozík

21. únor 2012

Klienti vsetínského stacionáře občanského sdružení Naděje pro tělesně a mentálně postižené dostali vítanou pomůcku. Elektrický vozík v hodnotě devadesát tisíc korun jim darovala místní elektrotechnická firma.

Vozík klientům umožní vyrazit snáze za hranice stacionáře. Podle sociální pracovnice Lucie Jankovské je to pro klienty vítaná aktivita: „Byli jsme už na různých akcích na vsetínském náměstí. Chodíme i po okolí.“

Rehabilitace u počítače

Vsetínský stacionář je na kopci a Vsetín je členité město. Elektrický vozík usnadní práci pracovníkům zařízení. „Důležité je, aby i ti pracovníci to měli o něco lehčí. Práce je to fyzicky náročná,“ uvedl vedoucí vsetínské pobočky Naděje Michal Vodák.

Cvičení klientů Naděje Vsetín

Vsetínské zařízení by potřebovalo celkem tři vozíky. Podle vedoucího pobočky Michala Vodáka mají ten třetí získat už příští měsíc.

Stacionář má nyní dvacítku klientů z různým typem postižení. Poskytuje jim široké spektrum činností. Od péče pro nejhůře postižené až po výchovně vzdělávací programy, které mají lidem s nižším stupněm postižení usnadnit zařazení do společnosti.

autor: rv
Spustit audio