Vsetínský hokejový klub vlastní ruská společnost.

22. říjen 2005

Vsetínský hokej zažil včera historický přelom. Po mnoha peripetiích od vzniku tamního hokejového klubu jej nyní vlastní ruská společnost Atlantic management sport group.

Město, které před časem převzalo zadluženou akciovou společnost "Vsetínská hokejová", včera za 900 tisíc dolarů prodalo Rusům sedmdesát procent akcií. Ti se zavázali, že sportovní klub ve městě udrží a navíc pomohou k jeho rozvoji. "Chceme stabilizovat situaci, v níž se zdejší hokej nachází, začít nově strategicky plánovat a dosáhnout toho, aby divák na hokej chodil znovu s radostí," potvrdil zástupce kupující firmy Andrej Belmač.

"Jisté je to, že vstup této společnosti do našeho hokeje je přínosem jak po stránce ekonomické, tak po stránce zlepšení jména zlínského hokeje a přinese to uspokojení a klid i do hráčské kabiny," uvedl zástupce akciové společnosti Vsetínská hokejová Oldřich Štefl. Změna majitele se podle něj dotkne i změn v kádru vsetínských hokejistů. Právě probíhají jednání o výrazném posílení týmu i hokejisty z Ruska.

Starosta Vsetína Jiří Čunek zdůraznil, že město na obchodu příliš nevydělá. Hlavní je investovat peníze zpátky do hokeje. Kupní cena byla v zásadě vytvořena tak, aby společnosti pokryla závazky z minulých sezón. Vsetín kdysi koupil "Vsetínskou hokejovou" za 29 milionů 400 tisíc korun. Takové byly tehdy závazky společnosti. "Nám se podařilo tyto závazky v průběhu dvou let snížit, pak bohužel zase narostly, takže ke 30. dubnu, kdy měla být smlouva podepsána, dosáhly 20 milionů korun," upřesnil Jiří Čunek.

Podpis smlouvy se podle něj odložil téměř o čtyři měsíce kvůli dalším požadavkům ruské strany, které zvyšovaly závazky města Vsetína vůči hokejovému klubu. "Ta cena pro nás vlastně nebyla až tak důležitá. My totiž hlavně chceme rychle stabilizovat tuto společnost, aby se hokej ve Vsetíně hrál na vyšší úrovni než se hraje teď. Hodně bychom si přáli, aby tu poslední příčku už obsadil někdo jiný, my jsme ji zahřívali už dost dlouho," dodal závěrem Jiří Čunek.

autor: rv
Spustit audio