Vlakem zadarmo. Arriva má potíže s wi-fi, nemůže proto dočasně v některých spojích vydávat jízdenky

16. prosinec 2019 12:11

Ve vlacích Lint společnosti Arriva, v pondělí selhalo připojení wi-fi, cestující proto vozí zadarmo. Problém by měl být podle dopravce vyřešen do večera.

První pracovní den v novém režimu regionální dopravy ve Zlínském kraji ověřil naplno jeho funkčnost. S potížemi se potýkaly zejména železniční spoje společnosti Arriva. Podle koordinátora veřejné dopravy Zlínského kraje v pondělí ráno jeden spoj nevyjel a další problémy musí dopravce řešit.

„U nízkopodlažních vozidel Lint ve Zlínském kraji nám došlo k selhání wi-fi, proto nejsme schopni cestujícím v těchto vlacích vydávat jízdenky,“ uvedl mluvčí Arrivy Jan Holub. Cestující proto těmito spoji dočasně jezdí zdarma.

Čtěte také

„Na nápravě intenzivně pracujeme. Věříme, že v průběhu pondělního odpoledne, nejpozději večera, již bude odbavování ve zmíněných vlacích plně funkční,“ dodal Holub. Společnost je podle něj připravena vyplatit kompenzace objednavateli dopravy, tedy Zlínskému kraji. Problém s vydáváním jízdenek je především na Vsetínsku.

U ostatních autobusových i železničních spojů se větší problémy nevyskytly. „Až na nějaká zpoždění a problémy s prodejem jízdenek u společnosti Arriva, zejména na Valašsku, jsme v pondělí nezaznamenali. Podstatné je, že po ranní špičce se již nyní vše srovnalo a jezdí se dle jízdních řádů, někde možná s menšími zpožděními,“ uvedl zástupce společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje.

Autobusy ve Zlínském kraji jsou nově číslovány

Novinkou, kterou si cestující nejvíce pochvalují, je nové číselné značení autobusových spojů, podobně jako u MHD. „Je to rozhodně přehlednější a člověk se v tom rychleji zorientuje. Myslím, že to tady mělo být zavedeno už dávno tak, jak už to roky funguje v jiných krajích,“ uvedla v pondělí ráno na zlínském autobusovém nádraží jedna z cestujících Valerie Kořenková.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související