Ve Zlíně na Kudlově včera večer shořel autobus. Všech 15 cestujících i řidič stihli včas vystoupit

5. červen 2019 09:11

Pro cestující na místo přijel náhradní autobus. Po celou dobu zásahu hasičů byla komunikace uzavřena. Příčiny požáru jsou v šetření. Škodu vyšetřovatel odhadl na 310 tisíc.

U Zlína shořel v pondělí večer autobus. Všech 15 cestujících stihlo spolu s řidičem včas vystoupit, nikdo z nich neutrpěl zranění. "Po celou dobu zásahu hasičů byla komunikace uzavřena a dopravu odkláněli policisté," řekla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Plameny autobus ve Zlíně na Kudlově zcela zničily

Oheň zpozoroval řidič autobusu zhruba v 18:30. "Naštěstí si požáru všiml brzo, zastavil a všichni cestující i řidič vystoupili. Pro cestující pak na místo přijel náhradní autobus," uvedla mluvčí. K požáru vyjížděly dvě jednotky hasičů, kterým se hořící vozidlo podařilo poměrně brzy uhasit. "Autobus však zhruba ze dvou třetin shořel," řekla Javoříková.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který jako příčinu vzniku požáru stanovil technickou závadu na řídící jednotce. "Vzniklou škodu vyčíslil na tři sta deset tisíc korun," dodala Lucie Javoříková.

Ředitel ČSAD Vsetín Oldřich Holubář dnes řekl, že vůz jel na pravidelné lince ze Zlína do Luhačovic s odjezdem ze zlínského nádraží v 18:20. Hořet začal nad zlínskou místní částí Kudlov nedaleko lokality Pindula. "Bylo obrovské štěstí, že řidič požár zaregistroval včas, zastavil a lidi bezpečně vysedli. Šlo o starší autobus SOR, budeme jej nyní muset nechat zlikvidovat," uvedl Holubář.

autor: Tomáš Patrick Hyánek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související