Ve Vsetíně skončila další etapa oprav zimního stadionu, práce budou pokračovat také v dalších letech

26. srpen 2019 12:48

Město je vlastníkem stadionu od roku 2009 a nechává jej průběžně rekonstruovat. Stavbaři postupně opravili strojovnu chlazení, chladicí zařízení a vyměnili mantinely.

Ve Vsetíně skončila další etapa oprav zimního stadionu Na Lapači. Úpravy za téměř 16,3 milionu korun se tentokrát týkaly především strany budovy u hlavního vstupu. Většinu nákladů hradilo město ze svého rozpočtu a dotací 800 tisíc korun přispěl Zlínský kraj. „Práce byly zahájeny začátkem dubna,“ uvedl dnes starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL).

Ve Vsetíně skončila další etapa oprav zimního stadionu

Stavbaři opravili šatny pod tribunou na sezení včetně hygienického zázemí, kancelář správce stadionu, místnosti ledařů, elektrorozvodny, dílny elektroúdržby a prostor hlavního vstupu. Postarali se i o úpravu prostoru prodeje vstupenek a hygienického zázemí pro veřejnost v přízemí i prvním patře. "Součástí oprav se stala výměna veškerých inženýrských sítí, tedy elektrorozvodů, vody, kanalizace, vzduchotechniky a topení. Nový bude také potřebný nábytek," uvedl místostarosta Tomáš Pifka (STAN). Práce na postupné opravě stadionu by podle vedení města měly pokračovat také v následujících letech. "Momentálně řešíme budoucí rekonstrukci střechy a pláště zimního stadionu," uvedl Růžička.

Stadion začal vznikat v roce 1962 jako přírodní ledová plocha. Od roku 1966 má chlazení, od roku 1985 je zastřešený. Sportoviště s kapacitou 5386 diváků využívá veřejnost i hokejový klub, který získal v letech 1995 až 2001 šest extraligových titulů a nyní působí ve druhé nejvyšší soutěži. "Jsme rádi, že stadion prošel úpravami. Všem se nám tu bude lépe pracovat, trénovat a hrát," uvedl jednatel klubu VHK ROBE Vsetín Daniel Tobola.

Město je vlastníkem stadionu od roku 2009 a nechává jej průběžně rekonstruovat. Stavbaři postupně opravili strojovnu chlazení, chladicí zařízení a vyměnili mantinely. Vyměněné jsou také střídačky nebo trestné lavice. Rekonstrukci má za sebou i osvětlení a ozvučení. Od roku 2016 má sportoviště nový systém chlazení ledové plochy a dvě světelné tabule s časomírou. Rok poté následovala oprava šaten domácích na straně u náhonu, všech bufetů a části hygienického zázemí pod tribunou na stání i vybavení šaten. Loni přišla na řadu oprava druhé části šaten pod tribunou na stání, dalšího sociálního zázemí, vybavení šaten nábytkem a nové zastřešení střídaček.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související