Vanilkové rohlíčky

Máme tu pondělní apetýtové recepty a s nimi recepty z jedné z brněnských pekáren. Připravila je pro nás úspěšná blogerka s polskými kořeny Maryna Matuszek.

Budete potřebovat:

  • 150 g hladké mouky
  • 50 g změklého másla
  • 50 g vepřového sádla
  • 50 g vlašských (nebo i lískových) ořechů namletých najemno
  • 30 g moučkového cukru
  • ½ lžičky prášku do pečiva

Na vanilkový cukr, ve kterém obalíme upečené rohlíčky, potřebujete:

  • 100 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový lusk

Postup:

  1. Sypké suroviny prosejeme na vál, přidáme máslo, sádlo a ořechy.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi dvě hodiny v ledničce.
  3. Poté těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme váleček (hada).
  4. Váleček rozkrájíme na 30 rovnoměrných kousků a z nich vytvarujeme rohlíčky.
  5. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečeme 15 minut na 155 stupňů Celsia.
  7. Ihned po vytažení obalíme ve vanilkovém cukru.
  8. Ten si připravíme tak, že rozmixujeme 100 gramů krupicového cukru s jedním vanilkovým luskem nakrájeným na kousky. 

Související

  • Máslové sušenky

    V pondělních apetýtových receptech se s námi můžete vydat do jedné z brněnských pekáren. Další recept pro nás má úspěšná blogerka Maryna Matuszek.

  • Perníčky podle Maryny Matuszek

    O recept se s námi podělí úspěšná blogerka s polskými kořeny Maryna Matuszek. Začal advent, a tak se v dnešních receptech pouštíme do pečení perníčků.

  • Kvásková bageta

    Zveme vás do jedné z brněnských pekáren. O své recepty se s námi podělí úspěšná blogerka s polskými kořeny Maryna Matuszek.