V Uherském Brodě vše při starém, pokračovat bude vláda lidovců, ODS a Nezávislých. Starostou ale bude Kubáník

V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu získá koalice pohodlnou většinu 15 křesel,

V Uherském Brodě na Uherskohradišťsku bude po komunálních volbách pokračovat dosavadní koaliční spolupráce lidovců, ODS a hnutí Nezávislí za rozvoj města.

V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu získá koalice pohodlnou většinu 15 křesel, v minulém volebním období disponovala 14 mandáty. Koaliční smlouva byla podepsána ve čtvrtek, řekl dnes dosavadní starosta města Patrik Kunčar (KDU-ČSL).

Novým starostou bude ředitel Městské nemocnice s poliklinikou v Uherském Brodě Ferdinand Kubáník z KDU-ČSL.

Funkci neuvolněného místostarosty za ODS obsadí Jan Hrdý, uvolněným místostarostou za Nezávislé za rozvoj města bude Petr Vrána. "Přestože jsme jednali s většinou stran, tak z nejrůznějších důvodů ta jednání ztroskotala a zůstali jsme na stávající platformě," řekl Kunčar.

Lidovci vyhráli komunální volby v Uherském Brodě se ziskem 23,91 procenta, v zastupitelstvu budou mít sedm křesel. Druhá skončila ODS, za 14,97 procenta hlasů dostala pět mandátů.

O jedno křeslo méně obsadí zástupci hnutí ANO, které dostalo 14,85 procenta hlasů. Čtvrté hnutí Nezávislí za rozvoj města má za 11,17 procenta tři křesla. Stejný počet mandátů získalo i seskupení ZVUK 12 - ÚSPĚCH A KUMŠT. Po dvou mandátech mají Nezávislí kandidáti s podporou ČSSD a BROĎANÉ SOBĚ. Jedno křeslo obsadí komunisté.

Spustit audio