V napajedelském hřebčíně se narodilo první letošní hříbě

17. leden 2012

Hřebčín v Napajedlech hlásí první letošní přírůstek. V pondělí večer tam přišla na svět klisnička. Stala se zároveň prvním potomkem slavného hřebce Pop Rock, který za svůj sportovní život vydělal desítky milionů korun.

Hřebčín letos očekává narození zhruba sedmdesáti hříbat. „Ten první porod je významný tím, že je to vlastně takový začátek další sezóny,“ uvedla ředitelka hřebčína Margit Balaštíková.

První narozené hříbě letošního roku v Napajedlech má ještě jedno prvenství. Klisnička je také první potomek na světě importovaného japonského hřebce Pop Rock. Její matkou je Call Me Xela.

„Hřebec Pop Rock běhal v Japonsku a v Austrálii. Vydělal v přepočtu 80 milionů korun a tím se řadí mezi nejúspěšnější koně, kteří byli dovezeni do České republiky,“ dodala marketingová pracovnice hřebčína Martina Hradilová.

Hřebčín byl v Napajedlech, který se specializuje na chov anglických plnokrevníků, založen v roce 1886. V roce 1992 byl státní podnik privatizován a vznikla akciová společnost Hřebčín Napajedla. Koně z chovu vyhrávají dostihy nejenom v Česku, ale také na Slovensku, Velké Británii, Německu anebo v Rakousku.

autor: rv
Spustit audio