Uherský Brod bude mít na přání obyvatel u silnice v místní části Újezdec kamery na úsekové měření rychlosti

6. prosinec 2022 11:18

V Uherském Brodě budou mít první radar na úsekové měření. O jeho umístění v místní části Újezdec dlouhodobě žádali tamní obyvatelé.

Rychlost řidičů v Uherském Brodě budou kontrolovat nové kamery. Město zavede úsekové měření rychlosti v místní části Újezdec, kde řidiči často porušovali předpisy. Újezdec totiž protíná velmi frekventovaný tah z Uherského Brodu do Luhačovic, po kterém denně projede okolo deseti tisíc automobilů. Takřka celý úsek je rovný a řidiči tu často překračují rychlost.

Obyvatelé města si dlouhodobě stěžovali nejen na velmi riskantní přecházení přes cestu, ale i na to, že z vjezdů k domům nemůžou bezpečně vyjet na cestu.

Uherskobrodská radnice před časem na základě připomínek obyvatel a městské i státní policie vyhodnotila čtyři nejnebezpečnější místa ve městě, kde by postupně mohla radary instalovat. První už funguje na ulici Prakšická, kde je umístěn kvůli blízkosti jedné ze základních škol stacionární radar.

Podle místostarosty Ivana Lásky z hnutí ANO by kamery v Újezdci měly začít naostro fungovat ještě před Vánocemi. Dodal také, že v budoucnu by mohly další radary nebo měřené úseky přibýt i v Havřicích nebo na hlavním tahu na Slovensko.

 

Spustit audio

Související