Uherskohradišťská nemocnice ruší kvůli koronaviru plánované ortopedické operace. Hledá také brigádníky

Nemocnice v Uherském Hradišti, která je ve Zlínském kraji vyčleněná pro pacienty s covidem, se těmito pacienty pomalu zaplňuje. Omezuje proto plánované ortopedické operace.

Jak uvedl mluvčí nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant, dnes tam leží 42 pacientů s covid-19. Před týdnem to bylo 23 takových pacientů. Nemocnice začala hledat brigádníky, omezila také plánované ortopedické operace, které vyžadují následnou pooperační péči..

"Na ARO je sedm pacientů ve vážném stavu, další jsou na infekčních lůžkách ve stabilizovaném stavu," uvedl Havrlant.

Havrlant již dříve uvedl, že na ARO je osm lůžek v samostatných boxech. Infekční oddělení má kapacitu 40 lůžek, v případě potřeby je možné využít další dvě budovy v nevyužívané části nemocničního areálu, kde by mohlo být dalších 40 izolovaných lůžek.

Nemocnice kvůli zvýšené absenci zaměstnanců a množství poskytované péče v souvislosti s epidemií hledá brigádníky na výpomoc s provozem. "Hledáme zejména bývalé zdravotní sestry, zdravotníky, studenty zdravotnických oborů. Všechny, kteří nám chtějí pomoci, prosíme o zaslání životopisu s představou o vykonávané práci na e-mail: valicka@nemuh.cz," uvedla nemocnice na facebooku.

Ve Zlínském kraji přibylo od včerejška 82 pozitivně testovaných. Nemocných je nyní podle krajských hygieniků 1 070 osob. Nemocnice Zlínského kraje měly na začátku pandemie k dispozici 83 ventilátorů, další poté přibyly, k dispozici jich je 130.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související