Tuňákové muffiny
V Apetýtu pro vás máme tip na něco opravdu lehkého. K duhu vám to možná přijde právě po dnech hojnosti, které vás během vánočních svátků čekají. Připravte si tuňákové muffiny!
Co potřebujete?
- 200 g cottage sýru
- 160 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 60 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 60 g jemných ovesných vloček
- 3 vejce
- půlku červené cibule
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 lžičku kari koření
- špetku soli a pepře
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- V míse rozšleháme cottage sýr s vejci.
- Osolíme a okořeníme pepřem a kari kořením.
- Dále najemno nakrájíme cibuli a z tuňáka slijeme šťávu.
- Poté tyto ingredience přidáme do mísy, stejně tak jako mouku a vločky.
- Nakonec vše zasypeme nahrubo nakrájenou bazalkou a promícháme.
- Muffinové košíčky pak naplníme po okraj a pečeme asi půl hodiny.
Související
-
Hranolky ze sladkých brambor
V pátečním Apetýtu pro vás máme tip na další bezmasou dobrotu. Tentokrát budeme k její přípravě potřebovat batáty, tedy sladké brambory.
-
Hrachové placky
Vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová vás až do konce roku bude ve vysílání dopoledního Apetýtu jedenkrát týdně motivovat k pečení a vaření.
-
Cuketové koblížky
Stejně jako v minulém týdnu i v dnešních apetýtových receptech saháme po cuketách. V kuchyni jsou neuvěřitelně variabilní.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.