Cuketové koblížky

Stejně jako v minulém týdnu i v dnešních apetýtových receptech saháme po cuketách. V kuchyni jsou neuvěřitelně variabilní.

Mladé plody cukety je možné využít i v syrové podobě, například v salátech. Dále se hodí do čalamád, omáček nebo polévek. A bát se nemusíte ani jejich smažení či pečení. Výborné je také cuketové zelí. My jsme pro vás vybrali cukety na sladko.

Co potřebujte?

  • 250 g oloupané cukety
  • 250 g tvarohu
  • 250 g hrubé mouky
  • 1  vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • hrst rozinek
  • hrst sušených brusinek
  • špetku soli
  • olej

na obalení:

  • moučkový cukr s půl lžičkou mleté skořice

Postup:

  1. Nastrouháme oloupanou cuketu a přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, dále tvaroh, vejce, sůl a vanilkový cukr.
  2. Do vymíchaného těsta nakonec přidáme ještě rozinky a brusinky.
  3. Lžící pak nabíráme těsto a vytváříme koblížky, které smažíme dozlatova.
  4. Po usmažení je ještě obalíme v cukru se skořicí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.