Trubičky s křenovou pěnou

Jak si ozvláštnit vánoční stůl, když sladké cukroví zrovna nemusíte? Tento týden pro vás máme v Apetýtu pár nápadů.

Budete potřebovat:

  • listové těsto
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 30 g křenu
  • 50 g šunky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Listové těsto rozválíme natenko a rozkrájíme na proužky.
  2. Ty poté namotáváme na tukem pomaštené malé kovové trubičky a klademe vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Potřeme rozkvedlaným vejce a posypeme semínky.
  4. Pečeme asi 10-15 minut v troubě vyhřáté na 185 stupňů.
  5. Ještě horké sejmeme opatrně z kovových trubiček.
  6. Šunku a křen najemno nastrouháme.
  7. Smetanu vyšleháme do tuha.
  8. Vmícháme křen, šunku a ochutíme solí a pepřem.
  9. Směsí plníme trubičky a podáváme.

Tip: Místo křenové šlehačky si můžete připravit křenovou pomazánku a nahradit smetanu ke šlehání třeba žervé.