Citronovo-česneková játra

V Apetýtu si posvítíme tentokrát na spojení netradičních chutí. Recept na citronovo-česneková játra toho je důkazem. Pozor, játra v tomhle případě nesmažíme příliš dlouho, vysušila by se.

Seznam surovin:

  • 500 g kuřecích jater
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g těstovin
  • 4 stroužky česneku
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 100 g parmezánu
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • špetka strouhané citronové kůry
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř
  • pažitka na ozdobu
  • čerstvá kůra z citronu (nejlépe v bio kvalitě)

Postup:

  1. Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a zprudka opečeme na oleji, mezitím dáme vařit těstoviny. Hotová jatýrka vyjmeme a uchováme v teple.
  2. Na oleji, ve kterém jsme je smažili, orestujeme i prolisovaný česnek, přilijeme kuřecí vývar, necháme rozpustit parmezán, vmícháme zakysanou smetanu a vše ochutíme strouhanou citronovou kůrou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  3. Uvařené těstoviny slijeme, játra smícháme s omáčkou a podáváme posypané čerstvou pažitkou. Zdobíme čerstvou citronovou kůrou.