Citronovo-česneková játra
V Apetýtu si posvítíme tentokrát na spojení netradičních chutí. Recept na citronovo-česneková játra toho je důkazem. Pozor, játra v tomhle případě nesmažíme příliš dlouho, vysušila by se.
Seznam surovin:
- 500 g kuřecích jater
- 2 lžíce oleje
- 300 g těstovin
- 4 stroužky česneku
- 150 ml kuřecího vývaru
- 100 g parmezánu
- 3 lžíce zakysané smetany
- špetka strouhané citronové kůry
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř
- pažitka na ozdobu
- čerstvá kůra z citronu (nejlépe v bio kvalitě)
Postup:
- Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a zprudka opečeme na oleji, mezitím dáme vařit těstoviny. Hotová jatýrka vyjmeme a uchováme v teple.
- Na oleji, ve kterém jsme je smažili, orestujeme i prolisovaný česnek, přilijeme kuřecí vývar, necháme rozpustit parmezán, vmícháme zakysanou smetanu a vše ochutíme strouhanou citronovou kůrou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- Uvařené těstoviny slijeme, játra smícháme s omáčkou a podáváme posypané čerstvou pažitkou. Zdobíme čerstvou citronovou kůrou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka