Tradiční regionální speciality Zlínského kraje
Vizovické švestkové knedlíky
Součástí festivalu Vizovické Trnkobraní je každoročně soutěž v pojídání švestkových knedlíků. Závodníci jich spořádají několik tisíc.
Čtěte také
Minimálně čtyři tisíce švestek obalit tenkou vrstvou těsta a uvařit. Recept na soutěžní knedlíky pro Vizovické Trnkobraní vypadá na pohled jednoduše. Příprava ale není vůbec snadná. Pro utkání jedlíků švestkových knedlíků je v ročníku 2022 vaří firma z Hulína.
Do tamní kuchyně nahlédl v době příprav reportér Českého rozhlasu Zlín Roman Verner.
Související
-
Tak se mlsalo u Baťů. Představuje to nová kuchařka podle originálních receptů Marie Baťové
Nadace Tomáše Bati ve středu představila novou kuchařku podle původních receptů Marie Baťové s názvem 99 sladkých teček Marie Baťové. Český rozhlas Zlín byl u toho.
-
Tibor Novotný z Jarošova odkryl tajemství své prababičky a vyhrál kulinářskou soutěž
V soutěži Českého rozhlasu Pochoutkový vyhrál za rok 2021 recept pana Tibora Novotného. Nadívaná kachna s karamelizovaným zelím je tajným receptem jeho prababičky.
-
Karamelový krém podle cukráře Josefa Maršálka
Jeden z citátů říká: „Když je život sladký, poděkuj a oslav to. A když je život hořký, poděkuj a pracuj na tom, abys to změnil.“
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.