Tradiční regionální speciality Zlínského kraje

Zlín svou místní kulinářskou specialitu od dob Bati nemá

9. srpen 2022

Typické jídlo pro Zlín byste hledali těžko. Lidé sem za dob Baťových závodů přicházeli z celé republiky, a tak se kuchyně dnes už krajského města stala průsečíkem různých kultur a chutí. Doma pak příliš nevařili, protože využívali firemní závodní stravování.

Valašsko má kyselici nebo frgály. Na Slovácku zase všichni znají vlčnovské koláčky. Co je ale typickým jídlem pro Zlín? Podle odborníků svou specialitu dnešní krajské město nemá. Čím je to způsobeno, to zjišťovala redaktorka Českého rozhlasu Zlín Tereza Cedidlová.

autoři: Tereza Cedidlová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.