Tradiční regionální speciality Zlínského kraje

Zlín svou místní kulinářskou specialitu od dob Bati nemá

Typické jídlo pro Zlín byste hledali těžko. Lidé sem za dob Baťových závodů přicházeli z celé republiky, a tak se kuchyně dnes už krajského města stala průsečíkem různých kultur a chutí. Doma pak příliš nevařili, protože využívali firemní závodní stravování.

Valašsko má kyselici nebo frgály. Na Slovácku zase všichni znají vlčnovské koláčky. Co je ale typickým jídlem pro Zlín? Podle odborníků svou specialitu dnešní krajské město nemá. Čím je to způsobeno, to zjišťovala redaktorka Českého rozhlasu Zlín Tereza Cedidlová.

autoři: Tereza Cedidlová , Růžena Vorlová
Spustit audio
    • SportPromo_Kam na výlet ve Zlínském kraji_léto_2100x700.jpg
      Kam na výlet
    • SportPromo_Na pohovce Jožky Kubáníka_Zlín_2100x700.jpg
      Na pohovce Jožky Kubáníka
    • Záhady a tajemství Zlínského kraje, pořad Zlín, SportPromo, zahady-tajemstvi_2100x700.jpg
      Záhady Zlínského kraje
    • Rodáci známí neznámí, pořad Zlín, SportPromo, rodaci_2100x700.jpg
      Rodáci známí neznámí

    Mohlo by vás zajímat