Tipy na volný čas ve Zlínském kraji: Komenský v komiksu, šperkařský festival nebo výstava retro designu

27. leden 2022

Víkend a volné dny si možná chcete zpestřit procházkou nebo návštěvou něčeho výjimečného. Máme tedy pro vás tipy na fajn výlety, výstavy i akce.

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE.

Šperkařský festival a rukodělné trhy

29.až 30. ledna 2022, každý den od 9 do 17 hodin, Výstaviště Kroměříž

Na více jak 4000 m² výstavní plochy proběhne jedinečná prodejní výstava šperků, kovové a skleněné bižuterie, zirkonia. Nebudou chybět ani drahé kameny a minerály. Pro návštěvníky připravena nepřeberná škála handmade výrobků od předních českých firem. K vidění budou např. svíčky, keramické výrobky, drátované zboží, výrobky ze dřeva a papíru, textilní a dřevěné hračky, pletené a háčkované výrobky, lepené vitráže nebo originální oblečení pro děti a dospělé. K zakoupení bude také velké množství materiálů pro kreativní tvorbu, připraveny jsou ukázky práce tkadlen, přadlen, drátenic, sklářů a mnoho dalších zapomenutých řemesel.

Putování historií československé hračky

Do 6. února 2022, Turistické centrum Velehrad

Na výstavě se můžou návštěvníci vrátit do svého dětství a možná si i pohrát s oblíbenou hračkou. Výstava je otevřena podle pracovní doby turistického centra Velehrad, tzn. v pátek, sobotu a neděli od 9 do 17 hodin, vstupné je dobrovolné.

Komenský v komiksu

Do 31. května 2022, Knihovna Františka Kožíka v Uherském Brodě

Na neobvyklou výstavu Komenský v komiksu můžete až do 31. května 2022 zavítat do Knihovny Františka Kožíka v Uherském Brodě. Vše nejdůležitější o životních osudech i díle Učitele národů se tam dozvíte z komiksových příběhů.

VIZE 2022

Výstava:od 4. do 27. února 2022, Filmový Uzel Zlín

Třetí ročník výstavy VIZE úspěšných absolventů kurzů výtvarného Ateliéru CBDart. Výtěžek z prodeje obrazů bude věnován Nadaci pro Výzkum rakoviny Česká republika. Vernisáž výstavy proběhne 3. února 2022  v 17 h.

VALACHY TOUR

5. února, Velké Karlovice

Neobyčejnou atmosféru nočního závodu na běžkách po roční pauze nabídnou v sobotu 5. února Velké Karlovice. Tradičním závodem Noční stopa Valachy u hotelu Galik odstartuje u hotelu Galik již 10. ročník sportovního seriálu DATART VALACHY TOUR. Letos poprvé Noční stopa nabídne běžkařům výběr ze dvou tras a opět ji doprovodí oblíbené dětské závody.

Sportovci se do Noční stopy mohou registrovat již nyní na www.valachytour.cz.

Rozum versus cit²: Zlínský průmyslový design 1959–1992

do 27. února 2022, Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně (1. NP budovy 14)

Na výstavě uvidíte věci a přístroje, které nás kdysi obklopovaly a možná až nyní si uvědomujeme, jak moc byly designově krásné a unikátní. Výstava představuje prostřednictvím nových technologií historii zlínského průmyslového designu v letech 1959–1992. Návštěvníky tématem provede virtuální kurátor nebo budou moci pohovořit s hologramem designéra Františka Crháka.

Čtěte také

Na pytlácké stezce

do 20. 2. 2022, Zámek Vsetín

Výstava Muzea regionu Valašsko, která návštěvníky provede historií nezákonného lovu zvěře na Valašsku. K vidění jsou raritní historické zbraně pytláků nebo zajímavosti o lovné zvěři. Návštěvníci si mohou prohlédnout vábničky, malorážky nebo praky - profesionální i podomácku vyrobené.  Mimo pytláctví se výstava částečně zabývá i čižbou (lov drobných ptáků), která byla v minulosti v regionu také hojně rozšířena.

Tipy na výlety nabízíme také ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.

Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.