Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Velikonoční akce, Noc divadel nebo Den otevřených dveří na přehradách

Máme pro vás tipy nejen na víkend ve Zlínském kraji.

Josefský jarmark

22. až 23. března, Rožnov pod Radhoštěm

Tradiční jarmark na Masarykově náměstí. Množství prodejců po oba dny vždy nabídne tradiční jarmareční zboží, připraven je od 10 hodin i doprovodný hudebně-kulturní program.

Jaro na zámku v Kroměříži

Čtěte také

od 22. března (do 7. dubna), Kroměříž

Arcibiskupský zámek slavnostně otevířá další turistickou sezónu. Návštěvníkům nabídne tradiční květinovou výzdobu reprezentačních sálů a nově otevřenou renesanční zámeckou klenotnici ve věži. Otevřeno je pouze o víkendech a Velikonocích od 9:30 do 16 hodin.

Velikonoční akce

22. března, Valašské Meziříčí ... Velkonoční jarmark (náměstí od 9 do 17 hodin)

23. března, Vizovice ... V Kulturním centru ve Vizovicích a na přilehlém parkovišti proběhne od 9 do 14 hodin Velikonoční jarmark s programem a občerstvením v podobě zabijačky přímo z kotle.

23. března, Rymice ... V Muzeu v přírodě Rymice budou ve velikonočně vyzdobených chaloupkách probíhat speciální prohlídky. Návštěvníci uvidí ukázky výroby kraslic a budou se moci zúčastnit také tvořivých dílniček. (Podrobnosti ZDE)

23.  března, Uherské Hradiště ... Období končící zimy a přicházejícího jara přiblíží návštěvníkům skanzenu Rochus v Mařaticích program Od fašanku do Velikonoc (v sobotu od 13 do 17 hodin). Bobkovníci z Bystřice pod Lopeníkem předvedou mečové tance, děti z dětského souboru Veleťánek a Hradišťánek vynesou smrtku, přinesou létečko a předvedou velikonoční obchůzku. Pro děti budou připraveny kreativní dílničky.

23. března, Prostřední Bečva ... Kraslicová alej neboli tradičníční malování vajíček a velikonočních perníčků, pletení tatarů a výroba píšťalek. Akce se bude konat v sobotu od 10 hodin na návsi na Prostřední Bečvě.

23. a 24. března , Uherské Hradiště ... Tradiční velikonoční akce na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti  s bohatým programem (najdete ZDE

27. a 28. března, Zlín ... Velikonoční jarmark na náměstí Míru. Stánky s velikonočním sortimentem i občerstvením. Připraven je také bohatý doprovodný program (najdete ZDE).

Akce "U" 2024 

Čtěte také

23. března, Kunovice

Umývání, čištění a cídění letadel v Leteckém muzeu v Kunovicích. Organizátoři zvou: "Připojte se k nám při našem velkém umývání. Budete mít jedinečnou příležitost prohlédnout si naše exponáty i zevnitř a k tomu vykonat dobrý skutek." Podrobnosti najdete ZDE.

Noc divadel

23. března

Do 12. ročníku Noci divadel se letos ve Zlínském kraji zapojí divadla ve Zlíně, Uherském Hradišti a v Rožnově pod Radhoštěm. Program jednotlivých divadel najdete po kliknutí na dané město v textu.

Světový den vody 2024

23. března

U příležitosti Světového dne vody uspořádá Povodí Moravy den otevřených dveří na přehradách Koryčany, Brno a Plumlov. Prohlídky s průvodcem začínají vždy v celou hodinu v čase od 9 do 14 hod.

Keltský telegraf na Hvězdárně Uherský Brod

23. března, Uherský Brod

Tradiční akce Hvězdárny Uherský Brod s opékáním špekáčků (od 17 hodin), hledáním pokladu, ohňovou show a předávání světelných signálů z vrcholů významných kopců. Podrobnosti ZDE.

Expediční kamera 2024

23. března, Napajedla

15 ročník oblíbeného filmového festivalu, který nabízí dokumenty o cestování, dobrodružství i divoké přírodě. Hostem bude napajedelský rodák Rybňa, se kterým se návštěvníci vydají na 3- týdenní cestu Nepálem. Podrobný program najdete ZDE.

Akce v Zelenáčově šopě

23 a 24. března, Zlín

Ve Zlíně v Zelenáčově šopě vystoupí 23. března od 19 hodin kapela GAIA, v neděli 24 je na 19. hodinu připravena cestovatelská beseda.

Vítání jara a otužilecké koupání v Živé vodě

24. března, Modrá

Tradiční jarní akce v areálu Živá voda v Modré. Koupání otužilců odstartuje ve 13 hodin. Ve 14:30 proběhne pálení Morany a ve 14:45 se otevřou brány skanzenu. Pro děti jsou připraveny dílničky včelí tetičky.

Jarní jarmark

24. března od 14 hodin, Vysoké Pole

Envicentrum Vysoké Pole všechny srdečně zve na Jarní jarmark, který kromě prodeje od regionálních výrobců nabídne i živou hudbu, tvořivé dílničky, tradiční domácí zvířátka a výtvarnou soutěž.

Minidiskotéka pro prince a princezny

24. března, Uherské Hradiště

V Klubu Kultury je od 16 hodin připraveno pohádkové zpívání a tančení s oblíbenou Míšou Růžičkovou. Akce je vhodná pro děti už od dvou let.

Taneční večer s kapelou Divousy

24. března, Kroměříž

V Klubu Starý pivovar v kroměříži je na 17. hodinu připraven v rámci cyklu Pivovarské čaje podvečer s folk-country-bluesovou kapelou Divousy. Hraje styly od Bacha po Vlacha, a písničky od "Aljašky" po "Želvu".

Koncert k 20. výročí založení ZUŠ Morava

26. března, Zlín

V Kongresovém centru Zlín se od 18 hodin koná koncert s názvem Z lásky k hudbě, z lásky k tradici - slavnostní učitelský koncert pořádaný k příležitosti oslav 20. výročí založení ZUŠ Morava. Podrobnosti ZDE.

Bruslení - veřejná kluziště

* U Sportovní haly v Uherském Hradišti ... do konce března 2024, vstup zdarma. Podrobnosti ZDE.

* Napajedla ... do konce března, termíny bruslení veřejnosti najdete ZDE

Procházka (ilustrační foto)

Tipy na výlet

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete na rozhl.as/TipyNaVyletZL.

Živá hudba v Luhačovicích

téměř každý večer od 19 hodin, Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích (Restaurace a diskotéka)

Možnost zatančit si a pobavit se nejen pro lázeňské hosty. 

Alfons Mucha – výstava šperků a umění

Čtěte také

do 28. března, Zlín

V Galerii Desítka v Obchodním domě Zlín je k vidění unikátní výstava secesního umělce Alfonse Muchy, na které návštěvníci mohou vidět více než 100 jeho děl – slavné plakáty i litografie, ale i osobní věci nebo šperky.

Výstava Baťa: 130 let poté

do 14. dubna, Zlín

Čtěte také

V Kolektivním domě ve Zlíně je připravena unikátní výstava ke 130. výročí založení firmy Baťa a 100. výročí filmové tvorby ve Zlíně. Na ní jsou k vidění vybrané černobílé snímky z originálního baťovského fotoalba z roku 1919 - za pomocí umělé inteligence v barvě a v pohybu. Je možné si také poslechnout některé unikátní reportáže Českého rozhlasu Zlín. Součástí je i virtuální zaměstnanec firmy Baťa, který odpovídá na otázky návštěvníků -  jeho podobu, hlas i reakce vytvořila podle dostupných informací a dobových nahrávek, záznamů a fotografií umělá inteligence. Doprovodný program a podrobné informace najdete ZDE.

Rok motýlů

do 24. dubna, Holešov

Zámek Holešov vystavuje v arkádách na nádvoří fotografie motýlů. Autorem je Milan Dvořák z Vlastivědného muzea v Šumperku. Výstava je volně přístupná ve všední dny od 13 do 17 hodin, o víkendech od 9 do 17 hodin.

Retrogaming

do 24. dubna, zámek Vsetín

V přízemí vsetínského zámku je připravena výstava, která návštěvníky zavede do světa počítačů a počítačových her. Představuje nejrůznější herní techniku od 80. let minulého století, a to jak československou, tak i zahraniční. Návštěvníci si ji můžou nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet. 

Výstava 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě

do 14. července, Uherské Hradiště

Čtěte také

Výstava ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti, která je věnována 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě, nabídne řadu raritní techniky, kterou si bude možné osahat i vyzkoušet, prostřednictvím reportáží, záznamů her, koncertů a dalších pořadů zavede návštěvníky do rozmanité produkce Československého rozhlasu uplynulého století. Nabídne pohled také do současnosti Českého rozhlasu a přiblíží trendy a vyhlídky do budoucnosti. Vernisáž výstavy se koná 14. března v 17 hodin.

Spustit audio

Související