Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Valašská rally, orientální show nebo pochod přes mosty řeky Moravy

Máme pro vás tipy nejen na víkend ve Zlínském kraji.

Orientální show

5. dubna, Kroměříž

V Divadlením sálu Domu kultury v Kroměříži se od 18:30 bude konat 13. ročník Orientální show skupiny Rose Line a jejich hostů. Můžete se těšit na představení, které vás přenese do atmosféry Pohádek tisíce a jedné noci. Vystoupí více než sedm desítek tanečnic ze šesti tanečních skupin.

Na stojáka

5. dubna, Uherský Ostroh

Stand-up comedy show Na stojáka se uskuteční v pátek 5. dubna v 18 hodin v ostrožské sportovní hale.  Těšit se můžete na vystoupení Ester Kočičkové, Petra Vydry a Tomáše Matonohy. 

Valašská rally ValMez

5. až 7. dubna, okolí Valašského Meziříčí

42. ročník KOWAX Valašské rally ValMez se i tentokrát jede v okolí Valašského Meziříčí, samotný závod se ale jede netradičně v neděli. Pojede se 6 rychlostních zkoušek zkoušek ve Zlínském a Moravskoslezském kraji, délka bude necelých 181 km s více než 70 měřenými. Harmnonogram rychlostních zkoušek najdete ZDE.

Uherskohradišťské mosty  

6. dubna, Uherské Hradiště

2. ročník turistického pochodu přes mosty řeky Moravy. Začátek devítikilometrové trasy je v Městském informačním centru na Masarykově náměstí. Zde každý dostane nejen všechny potřebné informace, ale taky záznamovou kartičku na razítka a mapku s přehledem zastavení – mostů. Registrace účastníků v informačním centru budou možné od 9.00 hodin, poslední výprava by odsud měla vyrazit ve 14.00 hodin.

Ukliďme Česko – Otrokovice

6. dubna v 10 hodin, Otrokovice (a další města a obce)

Akce pro širokou veřejnost, při které dobrovolníci uklízejí odpadky. Sraz v Otrokovicích je na šesti stanovištích (seznam ZDE), pytle a rukavice jsou zajištěny.
Celorepubliková akce Ukliďme Česko probíhá samozřejmě i na dalších místech. Mapu těchto míst včetně termínu a možnosti se připojit najdete ZDE

Výstaviště Kroměříž: Aquatera, Hobby setkání a Automotoburza

6. a 7. dubna, Výstaviště Kroměříž

6. dubna (8 až 12 hodin) … Auatera – pravidelná akvaristická chovatelská burza pro širokou veřejnost, která nabídne akvarijní ryby, rostliny, krmiva, terária, terarijní zvířata, chovatelské potřeby a mnoho dalšího.

7. dubna (8 až 13 hodin) … Hobby setkání sběratelů – pravidelná akce, která je zaměřena na setkání sběratelů a to z více jak 200 oborů.

7. dubna (8 až 13 hodin) … Auto Moto Blešák spojený se srazem veteránů. 

Petr Hapka a jeho potměšilí hosté

8. dubna, Kroměříž

V Domě kultury v Kroměříž je na 19. hodinu připraven koncert k nedožitým osmdesátinám skladatele Petra Hapky. Návštěvníci uslyší nejen ranou písňovou tvorbu pro Hanu Hegerovou, ale také jeho spolupráci s největším tvůrčím partnerem Michalem Horáčkem. Během večera zazní i filmové melodie. 

Akce v Zelenáčově šopě

4. dubna od 19 hodin ... Schelinger revival
9. dubna od 19 hodin … BPT –legenda trampské písně

Týden pro Kryla

Čtěte také

od 8. do 12. dubna, Kroměříž

Týden pro Kryla zahrnuje program věnovaný mimořádnému výročí souvisejícímu s tímto kroměřížským rodákem. Uplyne totiž 80 let od jeho narození a 30 let výročí od jeho předčasného úmrtí. Každé odpoledne můžete očekávat pestrý program formou výstav, vernisáží, přednášek, projekcí a koncertu. Od pondělí do čtvrtka na všechny akce vstup zdarma. Akce se koná v těchto objektech: Expozice Karla Kryla | Foyer DK | Klub Starý pivovar | Knihovna Kroměřížska.

Jeden svět

8. až 10. dubna, Rožnov pod Radhoštěm

26. ročník mezinárodního filmového festivalu o lidských právech se koná ve více než 40 městech po celém Česku, mimo jiné i v KinoKavárně Vrátnice v Rožnově pod Radhoštěm. Podrobný program najdete ZDE.

Pořad kRok za kRokem

11. dubna v 18 hodin, Kroměříž

V Divadlením sálu Domu kultury v Kroměříži vystoupí od 18 hodin Vojenský umělecký soubor Ondráž s autorským tanečně-hudebním pořadem celého souboru, který ztvárňuje cestu života člověka se všemi jeho radostmi i strastmi. Je to příběh o lásce a smíření, stejně tak o emocích, které nás provází od našeho zrození až po smrt. 

Video:

Procházka (ilustrační foto)

Tipy na výlet

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete na rozhl.as/TipyNaVyletZL.

Živá hudba v Luhačovicích

téměř každý večer od 19 hodin, Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích (Restaurace a diskotéka)

Možnost zatančit si a pobavit se nejen pro lázeňské hosty. 

Jaro na zámku v Kroměříži

Čtěte také

do 7. dubna, Kroměříž

Arcibiskupský zámek slavnostně otevřel další turistickou sezónu. Návštěvníkům i letos nabízí tradiční květinovou výzdobu reprezentačních sálů a nově otevřenou renesanční zámeckou klenotnici ve věži. Otevřeno je pouze o víkendech a Velikonocích od 9:30 do 16 hodin.

Výstava Baťa: 130 let poté

do 14. dubna, Zlín

Čtěte také

V Kolektivním domě ve Zlíně je připravena unikátní výstava ke 130. výročí založení firmy Baťa a 100. výročí filmové tvorby ve Zlíně. Na ní jsou k vidění vybrané černobílé snímky z originálního baťovského fotoalba z roku 1919 - za pomocí umělé inteligence v barvě a v pohybu. Je možné si také poslechnout některé unikátní reportáže Českého rozhlasu Zlín. Součástí je i virtuální zaměstnanec firmy Baťa, který odpovídá na otázky návštěvníků -  jeho podobu, hlas i reakce vytvořila podle dostupných informací a dobových nahrávek, záznamů a fotografií umělá inteligence. Doprovodný program a podrobné informace najdete ZDE.

Rok motýlů

do 24. dubna, Holešov

Zámek Holešov vystavuje v arkádách na nádvoří fotografie motýlů. Autorem je Milan Dvořák z Vlastivědného muzea v Šumperku. Výstava je volně přístupná ve všední dny od 13 do 17 hodin, o víkendech od 9 do 17 hodin.

Retrogaming

do 24. dubna, zámek Vsetín

V přízemí vsetínského zámku je připravena výstava, která návštěvníky zavede do světa počítačů a počítačových her. Představuje nejrůznější herní techniku od 80. let minulého století, a to jak československou, tak i zahraniční. Návštěvníci si ji můžou nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet. 

Rudolf II. ožívá

do 23. června, zámek Holešov

Rudolf II. ožívá je unikátní multimediální expozice, která odhaluje různá tajemství panovníkova života a představuje celou řadu zajímavých exponátů. Výstavou provází samotný „digitálně oživený“ Rudolf II. Výstava pomocí hologramů seznámí také se symboly panovníkova majestátu, tedy korunami, kterými byl Rudolf II. korunován, a představí také nejvýznamnější předměty jeho sbírek.

Výstava 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě

do 14. července, Uherské Hradiště

Čtěte také

Výstava ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti, která je věnována 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě, nabídne řadu raritní techniky, kterou si bude možné osahat i vyzkoušet, prostřednictvím reportáží, záznamů her, koncertů a dalších pořadů zavede návštěvníky do rozmanité produkce Československého rozhlasu uplynulého století. Nabídne pohled také do současnosti Českého rozhlasu a přiblíží trendy a vyhlídky do budoucnosti. Vernisáž výstavy se koná 14. března v 17 hodin.

SEVA – český fenomén na zámku Holešov

do 1. září 2024, Holešov

Výstava na holešovském zámku hravou, zábavnou, ale i poučnou formou představuje známou českou stavebnici SEVA. Vystaveny jsou různé modely od těch nejdrobnějších až po velké sestavy, nechybí doprovodné texty a herna pro děti.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.