Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Tatra Veterán Rallye, Cimburská noc nebo rozloučení s prázdninami

Máme pro vás tipy nejen na víkend ve Zlínském kraji.

WiFič VEN!

30. až 31. srpna, Bílovice

Sedmý ročník venkovního setkání v areálu Egoé v Bílovicích u Uherského Hradiště nabídne zajímavý programový mix: hosty Lucie Výborné, divadelní představení, výstavy a hudbu. Areál se otevírá v pátek v 15. Podrobnosti a celý program najdete ZDE.

Mezinárodní Tatra Veterán Rallye Beskydy

30. srpna až 1. září, Prostřední Bečva

Na Retasu v Prostřední Bečvě startuje mezinárodní Tatra Veterán Rallye Beskydy v sobotu 30. srpna v 10 hodin. Více než stovka automobilových skvostů pojede spanilou jízdu na trase Prostřední Bečva, Hutisko-Solanec Vigantice, Rožnov pod Radhoštěm, Frenštát pod Radhoštěm, Kunčice pod Ondřejníkem, Tichá, Vlčovice  a Kopřivnice, kde budou vozy vystaveny před budovou Městského úřadu.

Hanácké léto na kolejích

každou prázdninovou sobotu, 30. srpna naposledy

O letních prázninách se můžete každou sobotu svézt historickými vlaky na trase Kroměříž-Kojetín-Tovačov-Chropyně. Jízdní řád najdete ZDE. V tyto dny bude otevřeno i Železniční muzeum v Kroměříži (od 9 do 17 hodin). 

Cimburská noc

31. srpna, hrad Cimburk

Atraktivní prohlídka hradu Cimburka s nočním osvětlením, ohňovou show a překvapením. Program začíná v 18 hodin.

Čau prázdniny

31. srpna, Kroměříž

Na Výstavišti Kroměříž si návštěvníci budou moci od 9 do 18 hodin užít festival na zakončení prázdnin pro celou rodinu. Akce nabídne pěnovou party, vodní balonkovou bitvu, trampolíny, pouťové atrakce, kouzelnické vystoupení, pohádkový les, jízdu na ponících a spoustu dalšího.

Rozloučení s prázdninami

31. srpna, Kunovice

Zábavné odpoledne nejen pro děti v areálu Jízdy králů. Od 14 je připraven animační program, soutěžní minidisko, DJ, malování na obličej, dětské tetování, heliové balonky, šlapací autíčka, skákací hrady a pěnová party.

Vaření trnek

31. srpna, Dolní Němčí

V Muzeum U Mlýna v Dolním Němcí připravili od 14 hodin odpoledne s vařením a ochutnávkou povidel, hudbou a doprovodným programem. Vstupné je dobrovolné.

Výstava na louce

31. srpna, Žlutava

Obrazy, sochy, plastiky, grafiky, keramika, fotky opět ovládne žlutavské údolí Zeliska. U chalupy Žlutava 113 se v sobotu 31. srpna od 15 do 18 hodin uskuteční setkání umělců. Díla svých členů přestaví Spolek přátel výtvarného umění Kroměříž, Valašský názor, Fotoklub Beseda Otrokovice, pořádající ROZUMĚNÍ a další hosté. K doplnění příjemné atmosféry výstavy zahraje k tanci i poslechu kapela MixBand. Nebude chybět vystoupení skupiny Řeckých tanců Otrokovice a břišních tanečnic Orient Otrokovice. Akce se koná pouze za příznivého počasí.

Automoto burza

1. září, Kroměříž

Na Výstavišti Kroměříž se v neděli 1. září od 8 do 13 hodin uskuteční tradiční prodejní burza motoristických náhradních dílů a komponentů. K dostání budou i sběratelské předměty zemědělské, hasičské a vojenské techniky. Nebude chybět ani výstava vozidel značky Tatra a sraz historických vozidel.

Burza krojů Kunovice

1. září, Kunovice

Krojová burza ve Sportovní hale nabídne od 9 do 12 hodin kroje a krojové součásti nejen z Kunovic, ale i z okolí (oblast Slovácka, Horňácka, Kyjovska a další). Nebudou chybět ani doplňky ke krojům, předměty s folklorní tématikou a další zboží. Součástí programu bude i ukázka vázání tureckého šátku, tzv. turčáku.

Procházka (ilustrační foto)

Tipy na výlet

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete na rozhl.as/TipyNaVyletZL.

Živá hudba v Luhačovicích

téměř každý večer od 19 hodin, Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích (Restaurace a diskotéka)

Možnost zatančit si a pobavit se nejen pro lázeňské hosty. 

Pustevny – Pískosvět

Čtěte také

celé léto, Pustevny

Na Pustevnách jsou opět po roce k vidění sochy z písku, takzvaný Pískosvět. Tématem je tentokrát svět pod mořskou hladinou. Osm soch je vytvořeno z 90 tun písku – k vidění jsou delfíni, lachtani, korály nebo želva. I tentokrát budou pomáhat získat peníze na ohrožené druhy zvířat.

Výstava a herna plná kostek Lego

do 31. srpna, Zlín

Do Obchodního domu Zlín se po roce vrací Výstava a herna plná kostek Lego. K vidění budou nejen zajímavé exponáty sestavené z této stavebnice, ale připravena je i herna s kostkami všech velikostí a různé soutěže a atrakce.

Krysáci

do 31. srpna, Uherský Ostroh

V Zámecké galerii je k vidění letní výstava, která návštěvníky nechává nahlédnou do pohádkového světa smetiště poblíž Vizovic, pod pokličku technické výroby večerníčku a nabízí i promítání prvního dílu Krysáků.

O prázdninách hezky pěšky – Za meziříčským pokladem

do 31. srpna, Valašské Meziříčí

Prázdninová hra po zákoutích Valašského Meziříčí. S pomocí mobilní aplikace může kdokoli objevovat zajímavá místa města a na cestě za pokladem řešit různé úkoly.

SEVA – český fenomén na zámku Holešov

do 1. září 2024, Holešov

Výstava na holešovském zámku hravou, zábavnou, ale i poučnou formou představuje známou českou stavebnici SEVA. Vystaveny jsou různé modely od těch nejdrobnějších až po velké sestavy, nechybí doprovodné texty a herna pro děti.

Zábaviště pro sviště

do 1. září, Kroměříž

V Muzeu Kroměřížska se nabízí interaktivní výstava, doplněná ilustracemi Venduly Hegerové, které vystoupily z knížek a doplňují herní koutky ve výstavě. Herny jsou zaměřené na různá témata tak, aby se zde zabavilo každé dítě. Na návštěvníky bude čekat spojení chytré zábavy, tvoření a pohybu. Těšit se můžete například na sviští dráhu, fotokoutek Zvěřinec, balonkoviště a obří leporelo. 

Držte si ponožky!

do 1. září, Napajedla

V Muzeu Napajedla je k vidění nová interaktivní výstava ilustrací Galiny Miklínové, autorky známých Lichožroutů, která hravou formou nabídne průřez její tvorbou. Vernisáž výstavy za účasti autorky se uskuteční ve čtvrtek 16. května od 18 hodin ve výstavním sále muzea.

Někdo to rád sušené

do 22. září, Kroměříž

V Muzeu Kroměřížska je připravena výstava, která se věnuje sušení ovoce. Představí unikátní historické exponáty, zajímavé informace, které budou doplněny hravými interaktivitami, například modelem zmenšené tradiční sušárny ovoce. Je výsledkem dlouhodobého výzkumu historických sušáren ovoce autorů z Muzea regionu Valašsko. 

Na stopě zločinu

do 29. září, zámek Holešov

Interaktivní výstava umožní dětem i hravým dospělým vcítit se do role detektiva a vyzkoušet si techniky a přístroje odhalující pachatelovy kroky - využít napříkla obtisk lidského těla, rozpoznávání obličejů, průnik obličejů - identikit, rozpoznávání pachových stop a další. 

Každoroční výstava fuchsií

do 29. září, zámek Buchlovice

Zámek v Buchlovicích na Uherskohradišťsku opět po roce nabízí největší výstavu fuchsií v České republice. Návštěvníci si můžou v zámecké zahradě prohlédnout i zakoupit stovky odrůd této okrasné rostliny. Výstavu, která bude k vidění až do konce září, tam pořádají už od roku 1982. Výstava je otevřená mimo pondělí od 9:00 do 17:00.

Klub Underground

do 29. září, Zlín

Ve zlínském muzeu (konkrétně v 1. podlaží budovy 14 Baťova Institutu) je od 16. května k vidění výstava Klub Underground. Nabízí pohled na alternativní hudební a kulturní scénu regionu od 60. let 20. století až do současnosti. Výstava je zaměřena převážně na rockovou scénu s alternativními žánry, která je prezentována hlavně formou fotografií, projekcí, záznamů z koncertů, rozhovorů a medailonků osobností a kapel.

Wrbnové - Konec starých časů

do 3. listopadu, Holešov

Od 10. května je k vidění výstava na holešovském zámku, která je věnována Wrbnům, poslednímu hraběcímu rodu na místním zámku. Přiblíží život aristokratů, kteří holešovské panství vlastnili až do doby znárodnění. Speciální program proběhne v rámci Muzejní noci, kde jsou připraveny ojedinělé prohlídky této výstavy v 17, 18:30 a 20 hodin. Rezervaci míst na telefonu 571 160 890.

Spustit audio

Související