Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Den Země v Kovozoo, cestovatelský festival nebo polštářová bitva

Máme pro vás tipy nejen na víkend ve Zlínském kraji.

Festival Neznámá země

17. až 19. dubna, Otrokovice

Další ročník festivalu Neznámá země opět nabídne tradiční Kávu se čtenáři s Petrem Horkým, besedu s Luďkem Kocourkem o tom, jaké je být 7 měsíců námořníkem na La Grace i projekci dvou dokumentů s režisérským úvodem Miroslava Náplavy. Kompletní program najdete ZDE.

Akce v Zelenáčově šopě

* 18. dubna od 19 hodin … Molekula + Dobrá otázka
* 21. dubna od 19 hodin … Slam poetry („souboj“ improvizátorů s textaři … podrobnosti ZDE)

Dny otevřených sportovišť ve Zlíně

19. až 20 dubna, Zlín

Třetí ročník Dnů otevřených sportovišť ve Zlínky, kdy otevře své brány řada místních klubů i organizací. Nabídnou dospělým i dětem zcela zdarma spoustu tradičních, ale i netradičních sportů, které si vyzkouší pod dohledem profesionálů. Akce se uskuteční 19. a 20. dubna ve vybraných časech na zlínských sportovištích, veřejných prostranstvích a ve sportovních halách. Vstup na všechny části akce bude zdarma. Přehled sportovišť a časů najdete ZDE.

Vsetínský filmový maraton

19. až 21. dubna, Vsetín

V kině Vatra Vsetín se uskuteční už 26. filmový maraton. Pripraveny jsou filmy balkánské kinematografie. Kromě filmů se budou moci diváci setkat přímo i s režiséry při on-line besedě. Podrobný program najdete ZDE.

Showdance 2024 – Kroměřížské hvězdy tančí  

19. dubna, Kroměříž

V Domě kultury v Kroměříži je od 18:30 připravena přehlídka nejlepších tanečních párů a formací ve standardních a latinskoamerických tancích. Jde o originální taneční show na motivy známých melodií.

Koncert kapely Poutníci

19. dubna, Pozlovice

Legenda české county hudby, kapela Poutníci bude vystupovat v Pozlovicích v hotelu Ogar od 19:30  s koncertem  ,,Přes 50 let v country".  Zazní jejich histy, ale i skladby z oblasti americké county hudeby nebo z nového CD kapely "Stíny na střechách".

Benefiční festival Skládanka

19. dubna, Zlín

Od 14 do 21 hodin se na náměstí Míru ve Zlíně koná tradiční benefiční festival s programem, ve kterém nebude chybět zlínský Šermířský spolek, kapela Sekec Rock nebo od 21 hodin ohňová show.

Sportfilm Festival

19. dubna, Zlín

Jednodenní program plný filmů, besed, výstav a záznamů z konferencí. Nabídne speciální bloky pro děti, seniory a dospělé. Moderátorem akce je sportovní novinář a komentátor České televize a současně programový ředitel Sportfilmu Jakub Bažant, připravena je i beseda s hercem Filipem Březinou. Podrobný program najdete ZDE.

Den Země v Kovozoo

20. dubna, Staré Město

V Kovozoo ve Starém Městě na Uherskohradišťsku pokřtí v sobotu 20. dubna při oslavách Dne Země sochu hrocha vyrobenou z kovového šrotu. Celodenní akce nabídne také ekologickou olympiádu, ukázku kovošrotové techniky, zásahu hasičů nebo možnost vyzkoušet si práci kováře. Akce začíná v 10 hodin, podrobný program najdete ZDE.

Dny Země na dalších místech ve Zlínském kraji:

* Otrokovice, 22. dubna, v parku u Městské polikliniky od 15 do 18:30 (jen za příznivého počasí)
* Uherský Brod, 24. dubna, na Masarykově náměstí od 8 do 16 hodin
* Vsetín, 19. dubna, v Panské zahradě od 9 do 13 hodin
* Valašské Meziříčí, 21. dubna, v Zámeckém parku Kinských do 12 do 16 hodin

Oslava 30. narozenin Gertrudy a Jury

Čtěte také

20. dubna, Živá voda Modrá

V areálu botanické a sladkovodní expozice s podvodním tunelem Živá voda Modrá proběhne v sobotu od 9 do 17 hodin oslava 30. narozenin místních obyvatel - vyz velkých Gertrudy a Jury. Kromě možnosti spatřit oslavence a další druhy ryb je připravena zábava pro celou rodinu, drobné úkoly pro děti a barvení kamínků.

Gastro Brod Festival

20. dubna, Uherský Brod

Nad Muzeem J. A. Komenského v Uheském Brodě se od 10:30 koná Gastro Brod Festival, který nabídne například muziku, divadlo, kuchařskou show nebo aktivity pro děti.

Designové trhy Mint Market 

20. dubna, Uherské Hradiště

MINT market je trh s autorskou módou, šperky, bio kosmetikou a designem. Konat se bude od 10 do 17 hodin na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti.

Den vína v Buchlovicích

20. dubna, Buchlovice

Od 13:30 se v areálu hotelu Buchlov koná Den vína, který nabídne k ochutnání okolo pětistovky vín vybraných odrůd (v 16 hodin), literární konferenci s autorským čtením i dobročinnou aukci raritních lahví. Hudební doprovod bude v podání cimbálovky Rubáš

Největší polštářová bytva

20. dubna v 15 hodin, 14/15 Baťův institut ve Zlíně

Po deseti letech usiluje Akce Studentské unie UTB , která che po 10 letech získat zpět pro Zlín titul největšího polštářového bitevního pole. Zúčastnit se může každý, je potřeba minimálně 704 polštářových válečníků. Na akci je připraven i doprovodný program. Přesný harmonogram najdete na https://polstarovabitva.cz/.

Závod horských kol MXM MTB Cup Hulín

20. dubna, Hulín 

Závod je určen pro registrované i neregistrované závodníky, děti, mládež i dospělé. Proběhne v areálu S.K. Spartak Hulín. Podrobnosti najdete ZDE.

Modelové železnice

20. až 21. dubna, Uherský Ostroh

Město Uherský Ostroh a Klub železničních modelářů Slovácko zvou na víkendovou výstavu modelů železnice, která se koná v Koncertním sálu a obřadní síni. Otevírací doba je od 9 do 12 a od 13 do 18 hodin.

Adrenaline Challenge Zlín

21. dubna, Zlín

Na náměstí Míru ve Zlíně je od 14:30 do 18 hodin připravena přehlídka adrenalinových aktivit a sportů. Připraveny jsou například: mobilní lezecká sněna, trampolínky, hula hop kruhy a další stanoviště, Trial bike show, taneční vystoupení, umělecké graffiti a spousta dalšího.

Spolu na stejnou notu

21. dubna, Zlín

V Městském divadle Zlín se nabízí 2 společná vystoupení tří zlínských folklorních souborů: Bartošova souboru, Slováckého souboru Vonica a Valašského souboru Kašava. Tanečníky doprovodí Cimbálová muzika Aloise Skoumala, Cimbálová muzika Denica a Cimbálová muzika Valašského souboru Kašava. Začátky jsou v 15 a 19 hodin.

Chovatelské trhy

21. dubna, Kroměříž

Pravidelná burza chovatelů exotického ptactva, králíků, holubů a drůbeže, která se koná každou třetí neděli v měsíci, je otevřena na Výstavišti Kroměříž od 6 do 10 hodin.

BUSFEST

23. dubna, Zlín

Už tradiční multižánrový hudební festival pořádaný studenty Univerzity Tomáše Bati na palubě zlínských trolejbusů, připraveny sjou 3 jízdy a 3 koncerty ve 3 trolejbusech.

Procházka (ilustrační foto)

Tipy na výlet

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete na rozhl.as/TipyNaVyletZL.

Živá hudba v Luhačovicích

téměř každý večer od 19 hodin, Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích (Restaurace a diskotéka)

Možnost zatančit si a pobavit se nejen pro lázeňské hosty. 

Rok motýlů

do 24. dubna, Holešov

Zámek Holešov vystavuje v arkádách na nádvoří fotografie motýlů. Autorem je Milan Dvořák z Vlastivědného muzea v Šumperku. Výstava je volně přístupná ve všední dny od 13 do 17 hodin, o víkendech od 9 do 17 hodin.

Retrogaming

do 24. dubna, zámek Vsetín

V přízemí vsetínského zámku je připravena výstava, která návštěvníky zavede do světa počítačů a počítačových her. Představuje nejrůznější herní techniku od 80. let minulého století, a to jak československou, tak i zahraniční. Návštěvníci si ji můžou nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet. 

Rudolf II. ožívá

do 23. června, zámek Holešov

Rudolf II. ožívá je unikátní multimediální expozice, která odhaluje různá tajemství panovníkova života a představuje celou řadu zajímavých exponátů. Výstavou provází samotný „digitálně oživený“ Rudolf II. Výstava pomocí hologramů seznámí také se symboly panovníkova majestátu, tedy korunami, kterými byl Rudolf II. korunován, a představí také nejvýznamnější předměty jeho sbírek.

Výstava 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě

do 14. července, Uherské Hradiště

Čtěte také

Výstava ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti, která je věnována 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě, nabídne řadu raritní techniky, kterou si bude možné osahat i vyzkoušet, prostřednictvím reportáží, záznamů her, koncertů a dalších pořadů zavede návštěvníky do rozmanité produkce Československého rozhlasu uplynulého století. Nabídne pohled také do současnosti Českého rozhlasu a přiblíží trendy a vyhlídky do budoucnosti. Vernisáž výstavy se koná 14. března v 17 hodin.

SEVA – český fenomén na zámku Holešov

do 1. září 2024, Holešov

Výstava na holešovském zámku hravou, zábavnou, ale i poučnou formou představuje známou českou stavebnici SEVA. Vystaveny jsou různé modely od těch nejdrobnějších až po velké sestavy, nechybí doprovodné texty a herna pro děti.

Někdo to rád sušené

do 22. září, Kroměříž

V Malé galerii je připravena výstava, která se věnuje sušení ovoce. Představí unikátní historické exponáty, zajímavé informace, které budou doplněny hravými interaktivitami, například modelem zmenšené tradiční sušárny ovoce. Je výsledkem dlouhodobého výzkumu historických sušáren ovoce autorů z Muzea regionu Valašsko. 

Spustit audio

Související