Studenti zlínské obchodní akademie pomáhají onkologii, za naběhané kilometry pro ni dostanou peníze od sponzorů

20. duben 2022 16:56

Zlínská obchodní akademie opět spojila příjemné s užitečným. Navázala na loňský projekt pomoci místní zoologické zahradě a rozhodla se pohybem pomáhat oddělení dětské onkologie ve Zlíně.

Studenti zlínské obchodní akademie se rozhodli pomoci dětské onkologii ve zlínské nemocnici. Začali sbírat naběhané kilometry, které pak sponzoři mění na peníze. Už loni společně studenti naběhali přes 130 000 kilometrů. Přispěli tak částkou 94 000 korun na zvířata ve zlínské ZOO. Letos ve sbírání kilometrů společně pokračují. Jako třeba 20. dubna na atletickém stadionu ve Zlíně, kde natáčel i redaktor Českého rozhlasu Zlín Lukáš Veselý. 

Letošní projekt „Pomáháme pohybem aneb Puštík pro onkologii“ tedy navazuje na úspěšného loňského „puštíka“, s nímž studenti přivedli pohybu zhruba 3 000 lidí napříč generacemi. 

Letos udělali další akci, která je sice kratší, ale údernější. Akce tentokrát trvá do 11. do 30. dubna 2022. Přihlášeno je 11 středních škol Zlínského kraje, které mezi sebou sice soupeří, ale zároveň jdou k společnému cíli.  Účastníci jsou vždy přihlášeni do bezplatné verze aplikace Strava, která zaznamenává kilometry absolvované během či chůzí se statusem „run“. 

„Vyšlapaný“ finanční dar ve výši 8 000 Kč bude věnován prostřednictvím školy ZOO Zlín a veškeré finance získané nad tento rámec připadnou Komplexnímu onkologickému centru Zlín. 

OA Tomáše Bati ve Zlíně – akce POMÁHÁME POHYBEM

Do projektu se může zapojit i široká veřejnost. Stačí, když si do svých chytrých telefonů naistalujete běžeckou aplikaci Strava. V ní je pak možnost přidat se k některé ze skupin s názvem Obchodka pro onko. Pak už stačí jen zapnout status BĚH a našlapané nebo vyběhané kilometry pro onkologii se započítají.

OA Tomáše Bati ve Zlíně – akce POMÁHÁME POHYBEM
autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související