Stovky turistů přijedou do Vsetína na devětadvacátý ročník týdne turistiky na Valašsku

6. červenec 2019 15:48

Od neděle do pátku čeká účastníky řada výšlapů. Podívají se na Baťkovou, Vartovnu, Papajské sedlo, Makytu, Santov, Lysný či na slovenskou Omšenskou Babu.

Ve Vsetíně začne příští týden Mezinárodní týden turistiky na Valašsku. „Akce se uskuteční 29. rokem, a to od 13. do 20. července,“ sdělila mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková. Do Vsetína každoročně přijíždějí stovky turistů z Česka i zahraničí.

Program začne v sobotu registrací účastníků. "Slavnostně pak celou akci zahájíme tentýž den ve velkém sále domu kultury, kde k příjemné náladě přispěje svým vystoupením folklorní soubor Jasénka," uvedla jedna z pořadatelek Květuše Nepožitková.

V rámci každého dne budou vyznačeny dvě trasy - kratší o délce deset až 15 kilometrů a delší o délce 20 až 30 kilometrů.
Květuše Nepožitková, pořadatelka

Od neděle do pátku čeká účastníky řada výšlapů. Podívají se na Baťkovou, Vartovnu, Papajské sedlo, Makytu, Santov, Lysný či na slovenskou Omšenskou Babu. "V rámci každého dne budou vyznačeny dvě trasy - kratší o délce deset až 15 kilometrů a delší o délce 20 až 30 kilometrů," uvedla Nepožitková.

Turisté se musejí přihlásit k účasti na jednotlivých vycházkách vždy den předem v sídle organizačního štábu. "Za symbolický poplatek maximálně 30 korun přitom obdrží startovací list s mapkou vybrané trasy a dalšími potřebnými informacemi," uvedla pořadatelka.

Akci organizuje město Vsetín s Klubem českých turistů Valašsko-Chřiby a odborem turistiky TJ Zbrojovka Vsetín.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související