Statisícové náborové příspěvky přilákaly do Uherskohradišťské nemocnice už přes 20 zdravotníků

16. listopad 2022 12:51

Náborová kampaň přilákala za tři týdny do Uherskohradišťské nemocnice přes dvě desítky zdravotníků. Ti můžou obdržet nástupní příspěvek až půl milionu korun.

Nemocnice v Uherském Hradišti se dlouhodobě potýkala s velkým nedostatem lékařů a zdravotních sester. V říjnu podle ředitele Petra Sládka akutně potřebovala deset až patnáct doktorů a až třicet sester.  

Čtěte také

V říjnu proto nemocnice spustila kampaň, ve které nabízí vysoký náborový příspěvek. Ten u lékařů může dosáhnout až půl milionu korun, u nelékařského personálu až 300 tisíc. Ředitel nemocnice Petr Sládek zdůraznil, že tato kampaň, která má trvat přesně jeden rok, nemá jen vyřešit akutní nedostatek personálu, ale zajistit dostatek kvalifikovaných lidí i do budoucna. Zaměřená je proto především na budoucí absolventy vysokých škol, kteří pochází z hradišťského regionu.

Kampaň je zatím velmi úspěšná, za první tři týdny se Uherskohradišťské nemocnici přihlásily už víc než dvě desítky zdravotníků. O jaké odborníky jde a zda už v nemocnici pracují, to zjišťoval redaktor Českého rozhlasu Zlín Michal Sladký.

Spustit audio

Související