Staré Město a 17,3 stupně. Na pěti místech Zlínského kraje padly teplotní rekordy, ty hlásí Kroměříž i Strání

V pátek by se mělo podle předpovědi ve Zlínském kraji ochladit. Meteorologové v regionu očekávají oblačno až zataženo, na většině území s občasným deštěm nebo přeháňkami.

Na pěti měřicích stanicích ve Zlínském kraji dnes byly překonány teplotní rekordy pro 28. února.

Nejtepleji bylo ve Starém Městě na Uherskohradišťsku, kde meteorologové naměřili 17,3 stupně Celsia. Dosavadní rekord z roku 1966 tam byl 15,1 stupně Celsia. ČTK to dnes řekl Peter Hruška z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

 V Kroměříži dnes teplota vystoupala na 16,2 stupně Celsia. Na stanici tak bylo překonáno maximum z roku 1966, které činilo 14,5 stupně Celsia. Teplotu 16 stupňů Celsia dnes meteorologové naměřili v Holešově, dosavadní 53 let staré maximum tam bylo překonáno o 1,2 stupně Celsia.

Rekord hlásí i Strání, i tam dnes bylo 16 stupňů. Předchozí rekord z roku 1966 činil 13,6 stupně Celsia. Ve Štítné nad Vláří ukázal teploměr 15,4 stupně Celsia, dosavadní maximum z roku 2017 dosahovalo 11,9 stupně Celsia.

V pátek by se mělo podle předpovědi ve Zlínském kraji ochladit. Meteorologové v regionu očekávají oblačno až zataženo, na většině území s občasným deštěm nebo přeháňkami. Večer a v noci budou srážky ubývat, v Beskydech mohou ojediněle být přeháňky sněhové nebo smíšené. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat v rozmezí sedmi až 11 stupňů Celsia. Vát bude mírný severozápadní vítr, který večer zeslábne.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související