Spor o stavbu Kulturního centra v Rožnově pod Radhoštěm nekončí. Posudek potvrzuje nedostatky projektu, jeho autor a opozice jsou přesvědčeni o opaku

24. leden 2023 16:11

Radnice v Rožnově pod Radhoštěm požaduje po architektovi projektu Kulturního centra odstranění závažných chyb v projektu. Na nedostatky poukázal odborný posudek, který si radnice nechala zpracovat.

Čtěte také

Spor o stavbu Kulturního centra v Rožnově pod Radhoštěm za více než 320 milionů korun se dál vyhrocuje. V posudku od brněnského Vysokého učení technického, který si nechalo vedení města zpracovat poté, co od stavby odstoupil hlavní dodavatel, jsou popsány závažné chyby v projektu. S architektem proto chce starosta jednat o úpravách.

Zástupci opozice jsou ale přesvědčení, že jde o zástupné důvody a že vedení města centrum vůbec stavět nechce. Podle nezávislého starosty Rožnova pod Radhoštěm Jana Kučery má architekt na odstranění vad dostatek času, ve hře je podle něj i zcela nový projekt.

Názory a postoje protichůdných stran i dodavatele stavby shrnuje v reportáži redaktorka Českého rozhlasu Zlín Gabriela Hykl.

Spustit audio

Související