Sedm lidí se zranilo při srážce dvou osobních aut na Kroměřížsku

27. prosinec 2019 11:31

Celkem sedm lidí se ve čtvrtek večer zranilo při střetu dvou osobních aut u Třebětic na Kroměřížsku. Pravděpodobnou příčinou bylo nedání přednosti v jízdě.

Sedm zraněných si vyžádala ve čtvrtek večer nehoda dvou osobních automobilů u křižovatky mezi obcemi Ludslavice a Zahnašovice v katastru obce Třebětice v okresu Kroměříž.

„Čtyřicetiletý řidič osobního automobilu značky Volkswagen Golf jedoucí po vedlejší komunikaci ve směru od Ludslavic tam při odbočování vlevo nedal přednost v jízdě osmnáctiletému řidiči vozu Opel Astra, který jel po hlavní silnici ve směru od Holešova, čímž řidiče opelu ohrozil a omezil,“ popsala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Mladý řidič podle ní na vzniklou situaci zareagoval tak, že přejel do protisměrného jízdního pruhu, kde se obě vozidla čelně střetla.

Čtěte také

Při nehodě došlo ke zranění sedmi osob. „Hasiči zraněným osobám poskytli předlékařskou pomoc a následně je předali do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Dále na obou automobilech provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sypkou sorpční látkou,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička. Hasiči pomohli s naložením automobilů na vozy odtahové služby a uklidili silnici.

„Všechny zraněné záchranáři převezli do nemocnic ve Zlíně, Kroměříži a v Přerově. Dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Nehodu i nadále vyšetřují kroměřížští dopravní policisté,“ dodala Kyšnerová.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související