S opravou V3S pomohl v Jankovicích na Uherskohradišťsku i školák

4. březen 2021

Dobrovolným hasičům z Jankovic na Uherskohradišťsku se lidé složili na opravu hasičské "V3Sky". Ze svého jim přispěl například i prvňáček Štěpán.

Momentálně stojí zaparkovaná na dvorku a zakrytá plachtou. Už za nějaký čas by ale hasičská Praga V3S z roku 1964 opět měla pomáhat při hašení požárů v chřibských lesích. Dobrovolní hasiči z Jankovic na Uherskohradišťsku totiž získali peníze na její opravu. Lidé se na ni složili ve sbírce na internetu.

K překvapení hasičů se potřebná částka 170 tisíc vybrala už do týdne. Přispělo asi 300 dárců, byli místní i z daleka. „Já jsem taky hasič, ale jediné, co umím, je sponzorovat,“ napsal jeden z dárců, který je z Čech a poslal velmi vysokou částku.

Jankovice, školák Štěpán si jako odměnu za svůj sponzorský dar užil jízdu hasičským autem v terénu

„Obchody sú stejně zavřené, nic si koupit nemožu, tak to dej hasičom,“ ohlásil prý rodičům teprve šestiletý Štěpán, který z pokladničky přispěl tisícovkou. A právě Štěpánovi jankovičtí hasiči přijeli osobně poděkovat na připravili pro něj jako překvapení jízdu hasičským autem v terénu. Spolu s nimi jel i redaktor Michal Sladký, který nejen z jízdy připravil reportáž.

Spustit audio

Související