Roman Vojtek: Nebavilo by mě, kdybych byl jen divadelní herec. Mám radost, když profese můžu kombinovat

24. listopad 2023

Karel Dvořák ze seriálu Vyprávěj, Adam z komedie Líbáš jako bůh, desítky muzikálových i divadelních rolí, kapela Fantastic 80’s i moderování. V tom všem se angažuje populární vsetínský rodák Roman Vojtek. Jak to všechno zvládá a co mu dělá v životě radost?

Je oblíbeným hercem, zpěvákem, tanečníkem, ba dokonce i moderátorem. Zkrátka mužem mnoha profesí. Roman Vojtek, rodák ze Vsetína, si přitom všechny užívá naplno a snaží se v životě žádnou z nich příliš neupřednostňovat. Vlastně by ho to dle svých slov ani jinak příliš nenaplňovalo.

„Já mám radost z toho, když to můžu kombinovat,” říká Vojtek v pořadu Rodáci známí neznámí a doplňuje: „Mě by nebavilo, kdybych byl třeba jenom divadelní herec, ale v mém životě občas něco převažuje. Byly doby, kdy jsem měl až jedenáct představení, ve kterých jsem hrál současně. Pak zase byla pětiletka, kdy jsem točil Vyprávěj.”

Jeho práce je prý i jeho koníčkem a krom toho je velmi spokojený i v osobním životě. Radost mu dělá třeba jen to, když vstane a záda ho bolí o něco méně než předchozí den. „Mám báječnou manželku, zdravé děti. Když to tak bude dál, netoužím po ničem víc. Chci dělat jenom hezké věci, které mi budou dělat radost,” dodává vždy pozitivní Roman Vojtek.

Poslechněte si jeho životní příběh v reportáži Silvie Pospíšilové pro pořad Rodáci známí neznámí.

Spustit audio

Související