Řízky plněné mletým masem

Vyzkoušejte recept od Jana Palutky z Vedrovic.

Budete potřebovat:

maso na řízky (vepřové, kuřecí)
hořčice
cibule
mleté maso
česnek
trochu hrubé mouky
sůl, pepř
paprika
koření dle chuti
hladká mouka
vejce
strouhanka

Postup:

1. Maso rozklepeme na dostatečně velké řízky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a posypeme trochou mleté papriky a hrubé mouky.

2. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, mleté maso s kořením a česnekem, necháme povychladnout a balíme ho do řízků.

3. Okraje kapes dobře uzavřeme špejlí, maso pak obalujeme v trojobalu a smažíme dozlatova.

4. Podáváme s bramborem, nebo přílohou dle chuti.

autor: Zuzana Plíšková