Registr vozidel dnes funguje, je ale pomalý

17. prosinec 2012

Zatěžkávací zkouškou dnes prochází registr silničních vozidel ministerstva dopravy. Poprvé od připojení na základní registry čelí plné zátěži všech úřadů. Výsledek? V Brně, ve Zlíně i na dalších místech v republice systém běží. Je ale pomalý a vykazuje různé nedostatky.

„Je to zdlouhavé, pomalé. V systému nejsou nahrané všechny údaje. Úředníci je musí aktualizovat. Lidé zde pak musí trávit mnohem více času, než byli zvyklí,“ hodnotí dnešní práci registru vozidel v Brně mluvčí tamního magistrátu Pavel Žára.

Pomalost je výtka k systému i ze strany úředníků magistrátu ve Zlíně. „Oproti stavu před připojením na základní registry je zpomalený. Odhaduji to tak na třicet procent. Systém funguje, ale má dlouhou odezvu například před tiskem,“ popisuje vedoucí zlínského oddělení evidence vozidel Martin Šoc.

Registr vozidel ministerstva dopravy se připojil minulý týden ve čtvrtek k základním registrům. Způsobilo to rozsáhlé výpadky. Úředníci se obávali právě dneška, kdy ho plně zatěžují všechny úřady s rozšířenou působností v České republice.

Potíže s registrem silničních vozidel začaly letos v červenci, kdy systém převzalo od ministerstva vnitra ministerstvo dopravy. Už v prvních dnech zaznamenal řadu výpadků. S různými potížemi a zejména s pomalostí se podle úřadů z celé země potýká dosud.

autoři: hol , rv
Spustit audio