Paprikový kečup

Pondělní Apetýt nabídne recept na paprikový kečup – je to jeden z originálních postupů, který byste našli v knize Vaříme s Apetýtem. Ta vyšla přesně před 20 lety, ale jak víme, dobré recepty nestárnou.

Co budete potřebovat na paprikový kečup?

  • 3 kg červené papriky
  • 2 kg cibule
  • 15 menších feferonek
  • 100 g směsi koření do polévky
  • 1 Deko (konzervační přípravek)
  • 1 l slunečnicového oleje
  • 200 g krystalového curku
  • 300 ml octa

Postup:

  1. Papriky pomeleme, stejně tak cibulku i feferonky.
  2. Přidáme všechny ostatní suroviny a vaříme 10 minut.
  3. Poté plníme do menších sklenic a sterilujeme 20 minut při 80 stupních.

Výborný domácí kečup je na světě, jako dip ke grilování je naprosto famózní!

Související