Rajnochovice hostí dvanácté Valašské mámení

30. červenec 2011

V Rajnochovicích na Kroměřížsku je opět po roce k vidění několik desítek uměleckých děl v neobvyklém prostoru – v tamní farské stodole. Právě kvůli neobvyklému místu bude výstava přístupná jen do pondělí 1. srpna.

„Rádi oslovujeme nové autory i renomované výtvarníky. Snažíme se udělat průřez tím, co amatéři i profesionálové umí,“ nastínila strategii výběru vystavených děl produkční Jaroslava Slámková. Letos dostalo možnost vystavovat jedenáct autorů.

„Máme tady například úžasnou mladou autorku Vieru Sobkovou ze Vsetína. Letos vystavuje také Jiří Ročák, má tady batiky,“ pochlubila se Kurátorka Eva Navrátilová, která sama patří k vystavujícím autorům na letošním Valašském mámení.

K tradičním účastníkům patří také Václav Kupský, letos představuje svoje velkoformátové fotografie vytvořené klasickou technikou. „Ono by to samozřejmě šlo dělat i digitálně, ale když jsem začínal, tak jsem ještě digitál neměl,“ prozradil Kupský.

Letos se mohou návštěvníci rajnochovické farské stodoly setkat také s kovovými a dřevenými sochami, klasickou malou i umělecky zpracovaným betonem.

autor: rv
Spustit audio