Provizorní linka 44 v pátek končí. Město spustí chybějící zastávku na Vršavě směrem do Kostelce, Štípy a ZOO

Od soboty budou nové trolejbusové spoje linek 4 a 5 zastavovat na nové výstupní zastávce na Vršavě, která oddálila změny v MHD od 1. dubna. Provizorní linka 44 končí.

Splnila svůj účel a teď už ji není potřeba. Dočasná trolejbusová linka 44 na krátkou dobu nahradila linku 4. Důvod? Město zavedlo trolejbusovou dopravu do místních částí Kostelec a Štípa a k ZOO, ale chyběla výstupní zastávka ve stávající točně Vršava. Nově trasované linky 4 a 5 tak tam nezastavovaly a místní museli vystupovat, do vybudování nové výstupní zastávky, na zastávce u tenisových kurtů.

Čtěte také

Obyvatelé Vršavy tak „dostali“ provizorní linku 44, která končila v točně Vršava. Nyní je již zastávka ve směru ze Zlína vybudována a podle webu Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice, bude v provozu od 6. září. Tedy od následující soboty přestane jezdit dočasná trolejbusová linka 44 a na nové zastávce Vršava budou zastavovat jen spoje linek 4 a 5. „Stavební práce se poté přesunou na zastávku u tenisových kurtů, která má být hotová do začátku listopadu,“ uvedl Tomáš Melzer, mluvčí zlínského magistrátu.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související