Okružní linka MHD ve Valašském Meziříčí změní od neděle trasu. Přibude také nová zastávka

7. červen 2019 10:50

Do jízdního řádu navíc přibude zastávka v Šafaříkově ulici naproti mateřské škole, novinkou je i zprovoznění zastávky Koupaliště naproti tenisovým kurtům.

Okružní linka městské hromadné dopravy (MHD) ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku změní od neděle trasu. Autobusy budou nově obousměrně jezdit také přes Zašovskou ulici. "Do jízdního řádu navíc přibude zastávka v Šafaříkově ulici naproti mateřské škole, novinkou je i zprovoznění zastávky Koupaliště naproti tenisovým kurtům," sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Konec jízd zdarma. Valašské Meziříčí za 14 měsíců opět zpoplatní MHD. Jen dočasně

MHD ve Valašském Meziříčí

Město začátkem listopadu prodlouží do konce roku 2020 smlouvu se současným dopravcem přímým zadáním. Od roku 2021 se chce město vrátit k modelu bezplatné MHD.

Autobus na lince číslo deset poveze cestující z vlakového nádraží přes ulice Nádražní, Masarykova, Zašovská, Rožnovská, Solární, Kouty, 40. pluku, Šafaříkova, Vsetínská a Sokolská a skončí opět na vlakovém nádraží. "Nově zvolená trasa přes ulici Zašovskou propojí tři páteřní stanoviště MHD, a to vlakové nádraží, autobusové nádraží a stanoviště MHD u náměstí. Šafaříkovou ulicí autobus od zavedení okružní linky projíždí, proto se obsloužení této zastávky přímo nabízí," uvedla referentka radničního odboru komunálních služeb Dagmar Hermannová.

K přemístění zastávky Koupaliště přistoupil odbor komunálních služeb z důvodu nebezpečného a někdy i nemožného otáčení autobusů u zimního stadionu nebo krytého bazénu. "Bezohlední řidiči parkovali na nepovolených místech. To často způsobovalo také zpoždění autobusu. Šoféři nyní nebudou muset nikde zajíždět a otáčet se, ale budou dál pokračovat po trase okružní linky," doplnila Hermannová.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související