Přeprava po železnici mezi Přerovem a Moravským Pískem je v těchto dnech „divoká“. Co na to cestující?

14. červen 2022

Tisícům cestujících na železniční trati mezi Přerovem a Moravským Pískem na Hodonínsku od 14. června 2022 komplikuje život výluka. Většinu vlaků nahradily autobusy. Vlaky, které tímto úsekem jezdí, mají dlouhá zpoždění.

Čtěte také

Mezi cestující na stanici Staré Město, které se výluka také týká, zašel s mikrofonem redaktor Českého rozhlasu Zlín Michal Sladký. Z jejich slov vyplývá, že se snaží brát omezení s nadhledem, pozdní příchod do práce, školy nebo čekání s dětmi ale rozhodně příjemné není. Učitelky, které v těchto dnech jezdí na výlety s celými třídami, zase řeší problém, jestli se do náhradních autobusů s celou třídou vůbec vejdou.

Dopravci se snaží cestujícím při komplikacích pomoci. Podle Petra Bartla z oblastního ředitelství Českých drah jsou na otázky cestujících připraveni pokladní a v každé dotčené stanici je k dispozici také informátor nebo koordinátor, který lidi směruje k náhradní dopravě.

Cestujícím dopravní společnosti doporučují sledovat výlukové jízdní řády na internetových stránkách jednotlivých dopravců.

Aktuálně se bude 12 dnů pracovat na trati od Nedakonic po Otrokovice, od 3. července se během dalších 12 dnů totéž zopakuje v části trati od Otrokovic po Říkovice.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související