Povidlové umění z Chvalčova
10. září 2025 16:00
Uvařit kvalitní švestková povidla není jednoduché. Zahrádkáři z Chvalčova na Kroměřížsku to umí, a tak se k nim každoročně sjíždějí pěstitelé z širokého okolí.
Čtěte také
U zahrádkářů v Chvalčově to aktuálně voní povidly. S jejich výrobou tu mají dlouhodobé zkušenosti a k dispozici mají i vybavení – dva měděné kotle, jeden na plyn, jeden na dřevo.
Jaká byla letos na Podhostýnsku úroda švestek? A jsou lepší povidla vařená na plynu nebo na dřevě? Dozvíte se v reportáži redaktora Českého rozhlasu Zlín Romana Vernera.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Bez proudu, bez tepla. Čekáme, že letošní zima bude ta nejtěžší od začátku invaze, popisuje Ukrajinka
-
‚Památky jsou naše moře, veřejnoprávní média jsou grál.‘ Klempíř označil schůzku s Pavlem za noblesní
-
Šťastný s Pavlem řešil agendu nového ministra sportu. Prezidentovi přinesl dopis od hospitalizovaného Turka
-
Šéf unie sportu: Mohl by vzniknout fond sportovní infrastruktury, rozděloval by evropské peníze




