Posílení přímého spojení mezi Zlínem a Otrokovicemi. Městská hromadná doprava mění jízdní řády

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO), která zajišťuje městskou hromadnou dopravu, změní od 30. června jízdní řády.

Od 2. července také začne platit letní provoz. Posílí například přímé spojení několika spoji linky 2 ze Zlína na točnu Otrokovice - Štěrkoviště, informoval mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

"Cestující si na tuto nabídku přímého spojení zvykli a využívají ji. Intervaly mezi spoji na linkách by měly být pravidelnější než dosud. V některých případech by se měly zlepšit přestupní vazby mezi spoji různých linek," uvedl mluvčí.

Novinky v uherskohradišťské MHD. Elektrobusy spojí sídliště Východ a Štěpnice a poprvé zastaví u vlakového nádraží

Nádraží v Uherském Hradišti

Uherské Hradiště zavede novou linku městské hromadné dopravy, která spojí  sídliště Východ a Štěpnice.

Přibudou také tři přímé spoje mezi Kudlovem a filmovými ateliéry i několik spojů do průmyslové zóny na východním okraji Zlína.

"Z historických důvodů a pro lepší orientaci návštěvníků Zlína, kteří hledají například hrob Tomáše Bati, bude změněn název zastávky Krematorium na Lesní hřbitov," uvedl Cekota.

Změnám jízdních řádů předcházelo připomínkové řízení a vyhodnocování průzkumů. Dopravní společnost oslovila také významné zaměstnavatele, školy či úřadovny místních částí.

"Nemůžeme zcela vyhovět každému individuálnímu návrhu. Musíme zajistit potřebnou kapacitu ve směrech, kde se přepravuje větší počet cestujících. Jde o to, aby se co nejvíce lidí ve Zlíně a Otrokovicích dostalo veřejnou dopravou co nejrychleji do míst, kam směřují, a aby naše nabídka obstála i v konkurenci individuální automobilové dopravy," uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

zdroj: ČTK

Související