Pondělní požár bytu v segmentu na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně způsobil škodu za milion korun

26. listopad 2019 09:34

V době zásahu hasičů se v bytě nikdo nenacházel. Kouře, který se linul po chodbě domu, se nadýchala jedna žena. Ta skončila v péči záchranářů.

Pondělní požár bytu ve velkokapacitním bytovém domě na zlínském sídlišti Jižní Svahy, způsobil škodu 900 tisíc korun. „Hořelo ve třetím patře takzvaného druhého segmentu, příčinou požáru byla nedbalost při použití otevřeného ohně,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková. Oheň podle ní byt téměř celý zničil.

Požár bytu na segmentu ve Zlíně

K požáru vyjížděly dvě jednotky hasičů krátce před 13:00, zlikvidovat se jim ho podařilo po několika minutách. „Zásah komplikoval hustý kouř, který se nacházel nejen v zasaženém bytě, ale i na chodbě třetího patra. V době zásahu hasičů se v bytě nikdo nenacházel. Kouře, který se linul po chodbě domu, se nadýchala jedna žena. Skončila v péči záchranářů,“ uvedla mluvčí.

Po uhašení požáru hasiči byt a společné prostory domu za použití přetlakové ventilace odvětrali. Příčinu vzniku požáru a výši způsobených škod následně zjišťoval vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policisty.

autor: Tomáš Patrick Hyánek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související