Policie šetří úmrtí starší ženy ve zlínské nemocnici. Jednou z prověřovaných verzí je záměna sterilní látky za louh

Žena zemřela ve zlínské nemocnici 21. března po lékařském vyšetření. Jednou z prověřovaných verzí je poleptání louhem.

Policie vyšetřuje úmrtí ženy v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně. Žena zemřela 21. března po vyšetření na endoskopii. 

Policisté se zabývají trestním oznámením na neznámého pachatele. To podali rodinní příslušníci starší ženy, uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

"Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a zjišťují veškeré informace, které se k tomuto případu vztahují a které s ním souvisí. Budou zejména zkoumat, zda se na úmrtí ženy podílela další osoba," uvedla Kozumplíková.

Kriminalisté nařídili soudní pitvu. "Mimo jiné úkony trestního řízení budou žádat vyhotovení dalších odborných vyjádření, které jsou v tomto případě nezbytné," uvedla Kozumplíková.

Jednou z vyšetřovacích verzí je podle ředitele nemocnice Radomíra Maráčka záměna sterilní látky za louh.

Ředitel zároveň potvrdil, že na oddělení ARO leží po stejném zákroku další pacientka s vážným poškozením trávicího traktu.

Nemocnice už podle ředitele Maráčka přijala opatření, podle kterých by se situace neměla opakovat. 

"Dali jsme pokyny, aby nádoby se sterilní vodou byly speciálně označeny a nemohlo dojít k případné záměně. Jsou na nich umístěny reflexní proužky," uvedl Maráček.

Pracovní postup se podle něj kontroloval okamžitě, nezjistilo se však nic nestandardního. Žádná personální opatření nemocnice nepřijala, u vyšetření se střídají tři lékaři. Zastavit provoz je podle Maráčka nereálné, na endoskopii jsou objednaní pacienti.

autor: pes
Spustit audio

Související