Radní jsou pro novou nemocnici ve Zlíně. Sedm z devíti řeklo miliardovému projektu ano

26. březen 2019 09:51

Zastupitelé budou projekt schvalovat 8. dubna.

Radní Zlínského kraje schválili výstavbu nové nemocnice ve Zlíně Malenovicích.

Dnes to potvrdila mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová. S investicí za zhruba osm miliard korun ještě musí souhlasit zastupitelé. Jednat o tom budou 8. dubna.

Výstavbu nového komplexu podporují například radní za ODS a Starostové a Nezávislí. Projekt naopak kritizují sociální demokraté nebo Svobodní.

Pro výstavbu nemocnice bylo sedm z devíti radních, nehlasoval pro ni náměstek hejtmana odpovědný za ekonomiku Jiří Sukop (ANO), píše dnešní regionální vydání Mladé fronty Dnes (MfD).

"Ještě na konci minulého roku jsem byl optimistický a přesvědčený, že kraj novou nemocnici zvládne ufinancovat. Ale když zastupitelé schválili výrazné navýšení dopravní obslužnosti, změnil jsem názor. Pro mne jako ekonoma je souběh obou záležitostí nepřípustný," uvedl Sukop.

V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu má koalice 29 hlasů, například předseda zdravotního výboru Pavel Pustějovský (ANO) se bude rozhodovat podle dopadu investice na krajský rozpočet. S výstavbou souhlasili radní za ODS a STAN. "Z materiálu je například patrné, že úvěr kraje plně pokryje nájem od Baťovy nemocnice. Ekonomické riziko je minimální," uvedl radní Petr Gazdík (STAN).

autor: pes | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související