Pohodlnější cyklostezky. V Ostrožské Nové Vsi najdou cyklisté zázemí, v Rožnově budou v bezpečí

Města se snaží vylepšít služby a bezpečnost na cyklostezkách, které využívají desítky tisíc lidí.

V blízkosti přírodního koupaliště Albatros v Ostrožské Nové Vsi je od letošní sezony nově k dispozici Centrum služeb pro turisty na Moravské stezce.

Obec leží na křižovatce několika cyklostezek a turisté nyní budou moct využít nejen nové sociální zařízení, ale také šatny, cykloservis nebo půjčovnu a úschovnu kol a zavazadel. Uvedl to provozovatel centra Radek Komárek.

„Lidé se mohu zastavit, zaparkovat si kola, odpočinout si, schovat se v případě nepříznivého počasí,“ uvedl Komárek.

Centrum služeb bylo vybudováno za pomoci dotace ve výši dvou milionů korun z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Moravská stezka je cyklistická trasa, která spojuje Jeseníky s jižní Moravou. Cyklotrasa začíná na česko-polských státních hranicích. Od Hanušovic sleduje tok řeky Moravy, prochází lužními lesy Litovelského Pomoraví a přichází do hanácké metropole Olomouce. Dále je vedena přes Kroměříž, a podél Baťova kanálu až do vinařské oblasti jižní Moravy a Lednicko - valtického areálu.

Radnice v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku staví podjezd na Cyklostezce Bečva, kterou projíždí ročně desetitisíce cyklistů. Podjezd vzniká u rušné křižovatky u hotelu Eroplán, řekl mluvčí radnice Tomáš Gross.

"Díky podjezdu se bruslaři, cyklisté i chodci zcela vyhnou nynějšímu přejíždění přes velmi frekventovanou Palackého ulici vedoucí od Valašského muzea v přírodě ke křižovatce u hotelu Eroplán. Zásadně se tak zvýší bezpečnost všech účastníků silničního provozu," uvedl mluvčí.

Stavba cyklostezky v Rožnově pod Radhoštěm

Související