Chceme dálnici, zasněžování svahu a cyklostezky. Lidé ve Valašských Klouboukách hlasovali o životě ve městě

15. únor 2018 11:40

Lidé ve Valašských Kloboukách sestavili žebříček deseti největších problémů, které chtějí řešit. Mezi požadavky obyvatel města jsou například napojení na dálnici nebo stavba cyklostezek a startovacích bytů.

Za hlavní prioritu označili lidé napojení na plánovanou dálnici D49. O stavbě této silnice se mluví už dvacet let, zatím se ale budovat na Zlínsku nezačala. Silnice má vést z Kroměřížska na Valašsko a napojit se na slovenskou dálniční síť k Púchovu.

„I když je například vyřešení dopravního napojení na D49 mimo možnosti města jako takového, budeme aktivní v tlaku na investora, aby se vrátil zpět k záměru čtyřproudé komunikace, nikoliv jen dvouproudé se stoupacím pruhem,“ uvedla starostka města Eliška Olšáková.

Pět největších problémů z veřejné ankety ve Valašských Kloboukách:
1. Podpora D49
2. Zasněžování lyžařského areálu Pechancovy lúky
3. – 4. Rozvoj cykloturistiky
3. – 4. Pobytový hospic
5. Startovací byty

Za další priority rozvoje města lidé v anketě označili zasněžování lyžařského areálu Pechancovy lúky, rozvoj cykloturistiky, zbudování hospice i výstavbu startovacích bytů.

Chtěli by také obnovu Matyášovy a Pechancovy dřevěnice.  Lidé požadují také revitalizaci basketbalového hřiště a zřízení Seniortaxi.

„Když se podíváme na témata, která se letos na fóru často objevovala, dají se z velké části zařadit do oblasti volného času a také do sféry cestovního ruchu. Proto se pokusíme rozvoj Zdravého města Valašské Klobouky tímto směrem více zaměřit.,“ uvedl místostarosta Martin Janík.

autoři: Libor Netopil , Tomáš Fránek

Související