Cyklostezka Bečva láká desítky tisíc lidi. Patří mezi nejvyužívanější v zemi

1. únor 2018

Návštěvnost stezky, která vede od pramenů Rožnovské a Vsetínské Bečvy, roste. A trasa patří mezi nejoblíbenější cyklostezky v tuzemsku

Statistiku cyklistů po Cyklostezka Bečva sledují dva sčítače. Jeden je umístěn v Janové a druhý ve Velkých Karlovicích. Oba zaznamenaly za období vyšší čísla než v předchozím roce.

„Od roku 2011, kdy byla tato 42 kilometrů dlouhá stezka otevřena, její návštěvnost každoročně stoupá, a lze očekávat, že i v roce 2018 se počet jejích uživatelů opětovně zvýší,“ řekl Roman Kalabus, který je vedoucím Bike resortu Valašsko.

Sčítač v Janové tak naměřil 130 255 průjezdů. Měsíční průměr je tedy 10 862 uživatelů, přičemž měsícem s nejvyšší návštěvností byl červenec.

V tomto měsíci pak na cyklostezku vyjelo nejvíce cyklistů v neděli jedenáctého, a to 2 118. Ve Velkých Karlovicích se počet zaznamenaných průjezdů také zvýšil v řádu tisíců. Do sta tisíc chybělo pouze 2 360 cyklistů.

Cyklostezka Bečva je součástí takzvané první cyklodálnice C1. Vede od pramene Rožnovské a Vsetínské Bečvy až po její soutok s Moravou a dá se projekt 141 km po značené trase.

Související