Po osmi měsících se MHD ve Zlíně a Otrokovicích na části linek mění. Podívejte se, jak bude jezdit

Po osmiměsíční uzavírce Zámecké ulice ve Zlíně-Štípě bude na rekonstruované vozovce obnoven v sobotu 17. listopadu normální provoz městské hromadné dopravy.

K tomuto datu dojde současně i k několika změnám v jízdních řádech některých dalších linek v celé síti MHD ve Zlíně i Otrokovicích.

Na autobusových linkách 34, 35 a 36 tedy bude 16. 11. ukončena výluka a autobusy budou od soboty jezdit po svých pravidelných trasách.

„Návrat normálního provozu na linkách do Kostelce, Štípy a Velíkové znamená nové jízdní řády v této části města. Reagujeme však ke stejnému datu i na některé podněty cestujících, takže dojde k dílčím změnám a drobným časovým posunům i u některých dalších linek v celém Zlíně i Otrokovicích,“ uvedl vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek.

Změny se týkají především ranních spojů na desítce linek. Půjde o drobné uspíšení jejich odjezdů, vypuštění některých zastávek, v několika případech budou zastávky přidány.

Rekonstrukce Zámecké ulice začala v březnu. Budovala se v ní mimo jiné kanalizace. Součástí stavby byly nové chodníky a zastávky MHD a ve spolupráci s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje také nový povrch vozovky. Práce si vyžádaly náklady zhruba 27 milionů korun.

Zdarma mohou po celý rok jezdit městskou hromadnou dopravou dárci krve a kostní dřeně z Otrokovic na Zlínsku. Radnice chce takto už tradičně poděkovat držitelům Zlaté medaile Jana Janského, Zlatého kříže a dárcům kostní dřeně. Mluvčí radnice Romana Stehlíková uvedla, že o symbolickou odměnu se mohou přihlásit také ti, kterým provedly odběry transfuzní stanice mimo Zlínský kraj.

Spustit audio

Související