Po koronavirové pauze v současném horku mají lidé žízeň, minipivovary nestíhají vyrábět
Během koronakrize provozovatelé minipivovarů přemýšleli, jak přežít a vyhnout se zániku. To se jim díky věrným zákazníkům podařilo. S uvolněním protiepidemických opatření a také s příchodem pěkného počasí teď zase neví, kam dřív skočit. Minipivovary na Uherskohradišťsku jedou na plný výkon a navyšují výrobu.
Související
-
Staletou tradici vaření piva v Uherském Brodě nepřerušily ani války. Stalo se to až teď
Fungování velkých průmyslových pivovarů je ve Zlínském kraji u konce. Po pivovarech v Uherském Ostrohu a Jarošově letos přestal vařit také v pivovar v Uherském Brodě.
-
Výzkum zlínské univerzity. Hliníková plechovka a sud jsou nejlepší obaly na pivo, nejhorší je plast
Výzkumnící prověřovali půllitrovou láhev z hnědého skla, 1,5litrovou hnědou plastovou láhev, půllitrovou hliníkovou plechovku a padesátilitrový sud
-
Co dobrého k pivu? Výborné škvarkové tyčinky podle originálního receptu z kuchařky Marie Baťové
Tomáš Baťa alkohol nepil, ale příležitostně nepohrdl malým pivem. A právě ke zlatavému moku se vztahuje další recept z originální kuchařky jeho manželky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?