Po koronavirové pauze v současném horku mají lidé žízeň, minipivovary nestíhají vyrábět
Během koronakrize provozovatelé minipivovarů přemýšleli, jak přežít a vyhnout se zániku. To se jim díky věrným zákazníkům podařilo. S uvolněním protiepidemických opatření a také s příchodem pěkného počasí teď zase neví, kam dřív skočit. Minipivovary na Uherskohradišťsku jedou na plný výkon a navyšují výrobu.
Související
-
Staletou tradici vaření piva v Uherském Brodě nepřerušily ani války. Stalo se to až teď
Fungování velkých průmyslových pivovarů je ve Zlínském kraji u konce. Po pivovarech v Uherském Ostrohu a Jarošově letos přestal vařit také v pivovar v Uherském Brodě.
-
Výzkum zlínské univerzity. Hliníková plechovka a sud jsou nejlepší obaly na pivo, nejhorší je plast
Výzkumnící prověřovali půllitrovou láhev z hnědého skla, 1,5litrovou hnědou plastovou láhev, půllitrovou hliníkovou plechovku a padesátilitrový sud
-
Co dobrého k pivu? Výborné škvarkové tyčinky podle originálního receptu z kuchařky Marie Baťové
Tomáš Baťa alkohol nepil, ale příležitostně nepohrdl malým pivem. A právě ke zlatavému moku se vztahuje další recept z originální kuchařky jeho manželky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová