Pečení medvídci jako svačinka nejen pro děti

Začal nový školní rok a tak vám Apetýt nabídne inspiraci na jídla pro děti. Určitě vyzkoušejte pečené medvídky! Výborné jsou jako sladká svačinka a vypadají i chutnají skvěle.

Budete potřebovat:

  • 100 g polohrubé mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 50 ml mléka
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 6 kostek čokolády
  • trochu kakaa

Postup:

  1. Oddělíme si bílky od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme máslo, mléko a postupně přimícháme všechnu mouku s kypřícím práškem.
  3. Na závěr do směsi lehce zapracujeme sníh.
  4. Připravíme si silikonovou formu ve tvaru medvídků, čtyři lžíce těsta si dáme stranou, obarvíme ho kakaem  a malou lžičku naneseme trošku obarveného těsta na bříško nebo tlapky. Pak nalijeme další část světlého těsta, dáme kostičku čokolády a dolijeme světlým těstem.
  5. Formičku neplníme úplně po okraj, medvídci lehce vyběhnou. Pečou se v předem vyhřáté troubě při 180 stupních asi 10 minut.

Pokud nemáte formu na medvídky, můžete tímto způsobem udělat muffiny nebo jiné tvary.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.