Osobní auto dnes ráno srazilo dvě školačky ve Zlíně. Dívky šly po označeném přechodu

24. leden 2018 12:20

Dvě školačky dnes ráno srazil řidič osobního vozu ve Zlíně. Dívky podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové přecházely po vyznačeném přechodu v ulici K Pasekám.

Po nehodě je zdravotníci odvezli do nemocnice. „Obě dívky šly po přechodu pro chodce, kde je srazil jednatřicetiletý řidič. Muž po nehodě na místě zastavil, dechová zkouška u něj požití alkoholu nezjistila,“ řekla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jedna z dívek byla zraněná lehce, u druhé zdravotníci zranění kvalifikovali jako středně těžké. Řidič se při nehodě nezranil. 

Příčiny a okolnosti nehody policisté vyšetřují. Muže podezírají ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. "V případě odsouzení hrozí řidiči až jeden rok odnětí svobody nebo zákaz činnosti. Celková škoda činí asi 20 000 korun," uvedla Kozumplíková.

Podobné případy se letos staly i v jiných regionech. Čtrnáctiletou školačku srazil před týdnem v Havířově osobní automobil. Řidič z místa ujel, neposkytl dívce pomoc.

A těžkým zraněním podlehla v nemocnici devítiletá dívka, kterou minulý týden ve čtvrtek odpoledne srazilo auto na hrázi Nechranické přehrady na Chomutovsku.

autoři: Tomáš Fránek , rv

Související