Opilí fanoušci napadli v Hradišti v přesile policisty, hlídka se musela bránit

17. květen 2021 11:24

Fanoušci Slovácka napadli po sobotním fotbalovém utkání policisty. Hrozí jim až čtyři roky vězení.

Až čtyřleté vězení hrozí fanouškům Slovácka, kteří po utkání nejvyšší fotbalové soutěže mezi 1. FC Slovácko a pražskými Bohemians napadli dvojici policistů. K události došlo v sobotu o tři čtvrtě na deset večer mimo stadion v Uherském Hradišti před restaurací Krček. Policie zprávu zveřejnila dnes.

"Incident se udál poté, co jeden z fanoušků kopl do projíždějícího služebního vozidla a poplival čelní sklo. Dvoučlenná hlídka proto z automobilu vystoupila a šla incident řešit. Při tom byli oba policisté napadeni nejméně šesti zjevně podnapilými osobami, ostatní lidé přihlíželi a napadení si natáčeli. Hlídka se bránila použitím slzotvorného prostředku a hmatů a chvatů," uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Při napadení policisté podle ní utrpěli drobné oděrky a došlo také k poškození služebního vozidla. Na místo následně dorazilo několik policejních hlídek.

"V souvislosti s tímto incidentem jsme zadrželi pět osob, které jsou nyní podezřelé ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a výtržnictví, za což jim hrozí až čtyřleté vězení," poznamenala policejní mluvčí.

Incident i nadále šetří uherskohradišťští kriminalisté. Podle policie je velmi pravděpodobné, že podezření ze spáchání trestných činů si vyslechnout také další fanoušci. Právní kvalifikaci také zřejmě policisté doplní o trestný čin poškození cizí věci.

Spustit audio

Související