Města montují další kamery. Kroměříž u parku, Hradiště i na fotbalové fanoušky

11. únor 2018

Radnice v Uherském Hradišti i Kroměříži rozmístí v ulicích měst další kamery. Budou sledovat dodržování pořádku v parcích a dohlížet i na fotbalové fanoušky.

V Uherském Hradišti letos nainstalují další dvě kamery. Městský dohlížecí systém jich má momentálně dvacet sedm. Přístroje budou stát tři sta tisíc korun.

Jedna z nových kamer bude umístěna na přední části budovy Atrium na Masarykově náměstí a bude monitorovat situaci v Havlíčkově ulici a na Masarykově náměstí.

Chceme sledovat i fanoušky

„Místo jsme vybrali s cílem předcházení majetkové a násilné trestné činnosti, zejména v nočních hodinách a v době konání tradičních trhů a kulturně-společenských akcí, ale také eliminování projevů diváckého násilí v době konání fotbalových utkání klubu 1. FC Slovácko,“ řekl velitel Městské policie Uherské Hradiště Vlastimil Pauřík.

Druhá kamera pak sledovat situaci na Náměstí republiky.

Kroměřížská radnice zase letos rozšíří městský kamerový systém. Nová pevná kamera bude umístěna na křižovatce ulic Kotojedská a Úprkova a dohlédne tak na přilehlé Bezručovy sady.

Park bude bezpečnější

„Přispěje k tomu, aby se návštěvníci parku cítili bezpečně a Bezručovy sady byly vyhledávaným místem pro odpočinek rodin s dětmi, mládeže i seniorů,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Podle ředitele městské policie Libora Kubiše si návštěvníci parku v minulosti stěžovali na protiprávní jednání. „Zejména v letních měsících se v parku scházejí lidé bez domova, kteří obtěžují ostatní návštěvníky. Řešili jsme zde také pití alkoholu na veřejnosti, které zakazuje městská vyhláška,“ popsal Kubiš.

Kroměříž má nyní 17 pevných kamerových bodů a k tomu dvě mobilní kamery, které lze podle potřeby přesouvat. Radnice kamerový systém provozuje od roku 2001.

autoři: pes , Tomáš Fránek

Související